Čokoladno mandljev užitek brez glutena!
Sladica tartufi v osnovi vsebuje sladko smetano in čokolado, a z malo kulinarične domišljije so rezultati lahko tudi veliko boljši kot osnova.
| PODROBNOSTI O RECEPTU ↓
|
1. Brezglutensko mešanico LAVA CAKE - BAKIN`MIX stresemo v skledo. Dodamo stopljeno maslo in štiri zvrhane žlice mletih mandljev. Premešamo. Dodamo jajci in dobro premešamo.
2. Zmes vlijemo v pomaščen pekač za torto. Pečemo v ogreti pečici na 190 stopinj 25 minut. Pečen biskvit pustimo, da se ohladi.
delovni namig Biskvit lahko spečete v pekaču za mafine in skrajšate čas peke (12 minut na 190 stopinj).
3. Ohlajen biskvit stresemo v skledo. Nato ga z roko razdrobimo, prelijemo z mandljevim mlekom in dobro premešamo. Pustimo stati na sobni temperaturi 20 minut.
4. Z vlažnimi rokami oblikujemo kroglice velikosti ping pong žogice. Nato jih povaljamo v mletih mandljih.
delovni namig Zmes za tartufe je "packasta" in lahko uporabite pvc rokavice, ki jih tudi na vlažite. Še bolj enostavna rešitev pa je žlica za sladoled.
Ni komentarjev
Objavite komentar