Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Piščančja pita z avokadom

Tortilje ponujajo kopico možnosti...

Preprosta ideja za popolno kosilo!

Ideja za okusno kosilo pri kateri lahko uporabite meso, ki vam je ostalo!

Pri nedeljskem kosilu ostalo nekaj pečenega piščanca. Na ponedeljek prišel zelo prav, saj je bilo pozno kosilo hitro pripravljeno. Če uporabite ostanke mesa, ga natrgate na trakove. V primeru uporabe surovega mesa se nareže na tanke rezine in popeče.

ZA PRIPRAVO SE POTREBUJE

 

PIŠČANČJI FILE

AVOKADO

RDEČA PAPRIKA

SIR FETA

JAJCE

TORTILJA premer 25cm

SOL

TRIBARVNI GROBO MLETI POPER

OLJČNO OLJE

300 g

kom

1/2 kom

160 g

4kom

2 kom

 

 

PODROBNOSTI O RECEPTU

 

KOLIČINA

2 osebe

ČAS PIPRAVE

5 minut

 

ČAS PEKE

20 minut

TEMPERATURA PRI PEČENJU

180 stopinj

 

ZAHTEVNOSTNA STOPNJA

enostavno

 

ALERGENI

laktoza, gluten

 

POSTOPEK PRIPRAVE




1.  Piščančji file narežemo na tanke rezine. Začinim s soljo, pokapamo z oljčnim oljem in spečemo na vroči ponvi.

2. Avokado prepolovimo, odstranimo koščico in izdolbemo meso. Narežemo na kocke. Papriko operemo, odstranimo pecelj in semena. Narežemo na tanke kolobarje.

3. Ognjevarni porcijski pekač premažemo z oljčnim oljem. Tortiljo položimo na pekač in s pritiski oblikujemo po pekaču v košarico. Rob tortilje naj ne sega čez rob pekača.

4. Pečene piščančje rezance zmešamo s pripravljeno papriko in avokadom. Nadevamo. Na vrh ubijemo dve jajci in potrosimo s sirom feta in poprom. Postopek ponovimo z drugim pekačem.

5. Pekača postavimo v ogreto pečico na 180 stopinj za 20 minut. Pečeno pito pustimo par minut, da se umiri. Nato jo odstranimo iz pekača.







0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo