Kremna in tako okusna priloga!
Okusna brezmesna priloga, ki se bo s svojim okusom odlično dopolnjevala s kosom pečenega mesa iz žara.
Pečen beli fižol je odlična ideja tudi za prihajajočo sezono piknikov. Pri sestavljanju in pripravi recepta uporabil beli fižol iz konzerve in lutenico iz kozarca. Ja in oboje je kar s trgovske police. 👍 Vsekakor lahko fižol skuhate doma in uporabite domačo lutenico, če v shrambi.PS Med pripravami iščem tudi bližnjice. Predvsem pri posodi in pripomočkih, saj pomivanje posode mi ravno ne diši... 😁😂😁 Uporabil sem nizko kozico, ki odporna tudi na visoke temperature v pečici. Seveda lahko pripravite zmes v kozici, pretresete v pekač in zapečete.
| PODROBNOSTI O RECEPTU ↓
|
1. Zelenjavo očistimo, operemo in osušimo. Čebulo in papriko narežemo na kocke, stebelno zeleno na tanke rezine. Pripravljeno zelenjavo stresemo v kozico in začinimo s soljo. Pokapamo z oljčnim oljem in na visoki temperaturi pražimo toliko časa, da čebula oveni. Dodamo beli fižol s tekočino in lutenico. Začinimo (rdeča paprika, česen, kajenski poper). Prilijemo vodo in kuhamo 10 minut, da se okusi povežejo. Večkrat premešamo.
2. Kozico postavimo v ogreto pečico na 190 stopinj za 35 minut.
Ni komentarjev
Objavite komentar