Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Pečen beli fižol

Pečen bel fižol je odlična priloga k mesu iz žara...
0

Kremna in tako okusna priloga!

Okusna brezmesna priloga, ki se bo s svojim okusom odlično dopolnjevala s kosom pečenega mesa iz žara.

Pečen beli fižol je odlična ideja tudi za prihajajočo sezono piknikov. Pri sestavljanju in pripravi recepta uporabil beli fižol iz konzerve in lutenico iz kozarca. Ja in oboje je kar s trgovske police. 👍 Vsekakor lahko fižol skuhate doma in uporabite domačo lutenico, če v shrambi.
PS Med pripravami iščem tudi bližnjice. Predvsem pri posodi in pripomočkih, saj pomivanje posode mi ravno ne diši... 😁😂😁 Uporabil sem nizko kozico, ki odporna tudi na visoke temperature v pečici. Seveda lahko pripravite zmes v kozici, pretresete v pekač in zapečete.

ZA PRIPRAVO SE POTREBUJE

 

ČEBULA

PODOLGOVATA RDEČA PAPRIKA

STEBELNA ZELENA

BELI FIŽOL konzerva 800 g

LUTENICA kozarec 360 g

 

začimbe

RDEČA PAPRIKA

ČESEN GRANULAT

KAJENSKI POPER

SOL

OLJČNO OLJE

 

VODA

240 g

430 g

100 g

Kos

Kos

 

 

2 žlice

1 čajna žlica

1/4 čajne žlice

1 čajna žlica

 

 

60ml

 

 

PODROBNOSTI O RECEPTU

 

KOLIČINA

4-6 oseb

ČAS PIPRAVE - zmes

15 minut

ČAS PEKE

35 minut

TEMPERATURA PRI PEČENJU

190 stopinj

ZAHTEVNOSTNA STOPNJA

enostavno

ALERGENI

zelena

 

 

POSTOPEK PRIPRAVE


1. Zelenjavo očistimo, operemo in osušimo. Čebulo in papriko narežemo na kocke, stebelno zeleno na tanke rezine. Pripravljeno zelenjavo stresemo v kozico in začinimo s soljo. Pokapamo z oljčnim oljem in na visoki temperaturi pražimo toliko časa, da čebula oveni. Dodamo beli fižol s tekočino in lutenico. Začinimo (rdeča paprika, česen, kajenski poper). Prilijemo vodo in kuhamo 10 minut, da se okusi povežejo. Večkrat premešamo.

2. Kozico postavimo v ogreto pečico na 190 stopinj za 35 minut.


0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo