Popolno za čokoholike!
Hitra, preprosta in okusna ideja za sladkanje!
Čokolada je cenejša od terapije, pa še naročiti se ni potrebno.
Predvsem v poletnem obdobju ljudje iščemo hitre in okusne recepte za različne jedi, saj nas večina želi biti manj časa za štedilnikom in izkoristiti lepo vreme za pohajkovanje po naravi...
Čokolada je kot vikend … vedno je prekratka.
Pred slabimi petimi leti že predstavil podobno in še bolj enostavno rešitev za katero se potrebuje le tri sestavine. Recept ⇛TUKAJ
Današnja verzija nekoliko drugačna, saj na zalogi ni bilo glavne sestavine. Mlečna čokolada s celimi lešniki. A po testiranju okusa lahko rečem, da spodnja verzija meni osebno še okusnejša kot stara verzija...
Devet od desetih ljudi obožuje čokolado. Deseti vedno laže.
| PODROBNOSTI O RECEPTU ↓
|
1. Pečico segrejemo na 220 stopinj. Lešnike stresemo v pekač. Začinimo s soljo in sladkorjem. Prilijemo 20 ml vode in premešamo. Pekač postavimo v pečico. Pečemo 12 do 15 minut (odvisno od vaše pečice), da lešniki karamelizirajo. Med peko večkrat premešamo.
Lešnike ohladimo in grobo stremo.
2. Sveže valjano listnato testo razvijemo. Po sredini testo premažemo s polovico čokoladno lešnikovega premaza. Potrosimo s polovico grobo drobljenih lešnikov. Temno čokolado odstranimo iz embalaže in položimo na sredino.
Čokolado premažemo s preostankom namaza in potrosimo z lešniki.
3. Zunanji rob premažemo z jajcem. S spodnjim robom prekrijemo nadev. Nato še z zgornjim robom. Konici zavitka stisnemo, da se testo zlepi. Zavitek obrnemo in postavimo v pekač. Premažemo z jajcem.
4. Pečemo v pečici ogreti na 185 stopinj 28 minut.
Zavitek pred serviranjem do polovice ohladimo.
Ni komentarjev
Objavite komentar