Hitro kosilo s tajskim priokusom!
Med najbolj priljubljene in razširjene kuhinje na svetu vsekakor spada azijska kuhinja.
Med potjo od poslovnega prostora do doma vsak dan opazim velik plakat za tajsko trgovino. In nebi bil jaz jaz, da nebi parkiral bicikla in se sem in tja izgubil med policami s tajskimi priokusu.
Po nekaterih artiklih posegam redno, a po nekaterih pač ne. 😁😂😁😂 Pa ne zaradi tega ker nebi bili kvalitetni oz. okusni temveč zaradi tega ker je prepekoče.... No ja saj zame, saj nisem pristaš pekočih okusov! 😖
Med zadnjim nakupom v košari med drugim končala klobasa na severno-tajski način, ki pripravljena iz svinjskega mesa. Klobasa okusna, a tako žgoča, da ostalih sestavin iz jedi sploh nisem okusil... 😁😁😁😁
Med sestavljanjem nastalo kar nekaj jedi, ki so resnično okusne in jih bom delil na blogu. Hkrati jedi spadajo v kategorijo "HITRI OBROK" kar ob današnjem tempu zelo dobrodošlo.
Spodaj zapisan recept lahko pripravite v desetih minutah. Zabeležene količine zadostujejo za 2 osebe.
1. 200 g (2 osebe) rezancev skuhamo po navodilih proizvajalca.
2. Za pripravo omake se potrebuje:
20 ml oljčnega olja 80 g mletega svinjskega mesa manjši paradižnik polovica rdeče paprike eno mlado čebulo z zelenjem kos stebelne zelene 2 žlice pad thai paste 2 žlice ostrigine omake in še po ščep soli, kajenskega pora in suhega grobo mletega česna
|
Dodamo zelenjavo (paradižnik, čebula, stebelna zelena, paprika) narezano na majhne kocke. Začinimo z ostrigino omako in pasto pad thai. Premešamo in zalijemo s toliko vode, da sestavine v kozici pokrite. Na hitro pokuhamo (3 minute).
3. V omako stresemo riževe rezance, premešamo in na hitro pokuhamo (2 minute). Večkrat premešamo.
Ni komentarjev
Objavite komentar