Enostavno, hitro in slastno!
Kombinacija grobo mletega suhega česna, zelišč za solatni preliv z osnovnimi sestavinami za kruh je popolna in zelo okusna ideja za domači kruh.
| PODROBNOSTI O RECEPTU ↓
|
1. Suhe sestavine stresemo v skledo (moka, kvas, sladkor, sol, česen, zelišča). Dobro premešamo.
2. Suhemu delu za kvašeno testo prilijemo mlačno vodo in oljčno olje. S kuhinjsko metlico dobro premešamo. Skledo pokrijemo s folijo za živila. Pustimo stati na sobni temperaturi, 45 minut.
3. Pravokotni pekač premažemo z maslom. Vzhajano testo za kruh stresemo v pekač. Z rahlimi udarci ob delovno površino poravnamo testo.
4. Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 stopinj za 45 minut. Pečen kruh stresemo na leseno desko, pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo, da se ohladi.
Ni komentarjev
Objavite komentar