Sočne kroglice za prigrizek ali prilogo!
Popolna kombinacija sestavin, v obliki sočnih kroglic, ki se lahko servirajo tople ali hladne!
Se išče ideja za prilogo k kosu pečenega mesa. Ali pa kot prigrizek... Sočne koruzne kroglice s parmezanom so popolna ideja!
| PODROBNOSTI O RECEPTU ↓
|
1. Mleko nalijemo v kozico. Dodamo rumenjaka, raztopljeno maslo in sol. Premešamo. Nato dodamo koruzo (iz konzerve ali kuhano) in parmezan.
2. Kozico postavimo na štedilnik. Ob stalnem mešanju kukamo toliko časa, da zavre. V vrelo kremno zmes stresemo moko. Ob stalnem mešanju kuhamo še 3 minute. Odstavimo. Pustimo, da se ohladi.3. Oblikujemo kroglice velikosti ping pong žogice. Nato jih povaljamo v mleku, v katerega smo razžvrkljali beljaka in krušnih drobtinah.4. Koruzne kroglice ocvremo (6 minut) v olju ogretem na 170 stopinj.
Ni komentarjev
Objavite komentar