Nepogrešljiv dodatek ob prigrizku!
Načo sir je popolna ideja kot dodatek ob prigrizku, predjedi...
| PODROBNOSTI O RECEPTU ↓
|
1. V kozici raztopimo maslo. Dodamo moko, premešamo in zalijemo s hladnim mlekom. Dobro premešamo. Dodamo začimbe (sol, dimljena rdeča paprika, mleti česen) in fino sesekljano papriko japanelos. Ko zavre, ob stalnem mešanju kuhamo 3 minute. Odstavimo.
2. Kuhani osnovi za sirovo omako dodamo na kocke narezan sir čedar. Pustimo stati, da se raztopi. Večkrat premešamo, da se sestavine povežejo v kremno zmes. Nato s folijo za živila pokrijemo na dotik, da se ohladi.
3. Načo sir preložimo v posodo za shranjevanje in do uporabe shranimo v hladilnik.
PS Načo sir imate lahko shranjen v hladilniku do 5 dni. Pred uporabo ga segrejete na sobno temperaturo. V mikrovalovni pečici ali nad vodno kopeljo.
Ni komentarjev
Objavite komentar