Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Gola jagodna torta

NAKED CAKE - GOLA TORTA: Vidne plasti raznovrstnih krem v kombinaciji z biskvitom različnih okusov. A pika na i, beri dekoracija ...
 

Popolno jesensko sladkanje!

Kremno z manj glutena!

Skupina tort "NAKED CAKE" ima skupno iztočno točko. Vidne plasti raznovrstnih krem v kombinaciji z biskvitom različnih okusov. A pika na i, beri dekoracija 😀😉 nastane ob trenutnem navdihu. Le potrosite z mletim sladkorjem ali kakavom ali pa vrh torte obložite z izbrano dekoracijo. 

HITRI NAMIG Jagode lahko zamenjate z zamrznjenimi malinami ali borovnicami.
HITRI NAMIG 3 žlice manj moke zamenjano s 4-imi žlicami jedilnega koruznega škroba ponuja popoln biskvit.

ZA PRIPRAVO SE POTREBUJE

 

BISKVIT

jajca

kristalni sladkor

vanilijev sladkor

moka, tip 400

jedilni koruzni škrob

mleko

olje

KREMA BELA ČOKOLADA

smetana za kuhanje, 25% maščobe

bela čokolada

mleti sladkor

listi želatine

JAGODNA MARMELADA

zamrznjene jagode

sladkor

listi želatine

OSTALO

mleti sladkor za posip

maslo za premaz - pekač

smetana za kuhanje - za želatino

 

6 kom

6 žlic

Čajna žlica

3 žlice

4 žlice

30 ml

30 ml

 

750 ml

400 g

150 g

5 kom

 

500 g

100 g

3 kom

 

 

 

 

PODROBNOSTI O RECEPTU

 

KOLIČINA

12 - 14 kosov

ČAS PIPRAVE BISKVITA

12 minut

ČAS PEČENJA BISKVITA

33 minut

TEMPERATURA PRI PEČENJU

185 stopinj

ZAHTEVNOSTNA STOPNJA

enoistavno

ALERGENI

jajca, laktoza, gluten

 









POSTOPEK PRIPRAVE

1. Jajca stresemo v skledo. Dodamo kristalni in vanilijev sladkor. Na najvišji hitrosti, z električnim mešalnikom, stepamo 10 minut, da zmes postane kremno penasta oz. da naraste za dvakrat.

2. V kremno penasto zmes vmešamo mleko in olje. Nato postopoma, na rahlo, vmešamo mešanico moke in jedilnega škroba.

3. Biskvit stresemo v namaščen okrogel pekač za torto. Poravnamo. Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 stopinj, za 33 minut. 

4. Pečen biskvit odstranimo iz pekača in ohladimo. Prečno prerežemo na pol. Kos biskvita postavimo v okvir pekača.

5. Ohlajeni smetani za kuhanje (najmanj 25% delež maščobe) dodamo mleti sladkor in stepemo do 3/4. Nato vmešamo belo čokolado, ki smo jo raztopili nad soparo. Liste želatine namočimo za 5 minut v hladno vodo. V kozico nalijemo 2 žlice smetane za kuhanje.  Nato jo segrejemo do vrelišča, odstavimo, dodamo ožete liste želatine in premešamo, da se želatina razpusti. Tekočino vmešamo v smetano z belo čokolado. Kremo stresemo na biskvit. Poravnamo in postavimo v hladilnik, da se strdi.

6. Zamrznjene jagode stresemo v kozico. Dodamo sladkor in kuhamo toliko časa, da se jagode odtalijo. Kuhane jagode pretlačimo čez fino cedilo in postavimo nazaj na štedilnik. Segrejemo do vrelišča, odstavimo in prilijemo raztopljeno želatino (liste želatine namočimo za 5 minut v hladno vodo - segrejemo manjšo kozico - odstavimo, vanjo položimo slabo odcejene liste želatine in premešamo, da se razpusti), dobro premešamo. Z jagodno kremo prelijemo strnjeno kremo iz bele čokolade. Na vrh položimo drugi kos biskvita. Postavimo v hladilnik "čez noč".

7. Torto odstranimo iz pekača, potrosimo z mletim sladkorjem in narežemo na poljubne kose.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo