Popolno jesensko sladkanje!
Kremno z manj glutena!
| PODROBNOSTI O RECEPTU ↓
|
2. V kremno penasto zmes vmešamo mleko in olje. Nato postopoma, na rahlo, vmešamo mešanico moke in jedilnega škroba.
3. Biskvit stresemo v namaščen okrogel pekač za torto. Poravnamo. Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 stopinj, za 33 minut.
4. Pečen biskvit odstranimo iz pekača in ohladimo. Prečno prerežemo na pol. Kos biskvita postavimo v okvir pekača.
5. Ohlajeni smetani za kuhanje (najmanj 25% delež maščobe) dodamo mleti sladkor in stepemo do 3/4. Nato vmešamo belo čokolado, ki smo jo raztopili nad soparo. Liste želatine namočimo za 5 minut v hladno vodo. V kozico nalijemo 2 žlice smetane za kuhanje. Nato jo segrejemo do vrelišča, odstavimo, dodamo ožete liste želatine in premešamo, da se želatina razpusti. Tekočino vmešamo v smetano z belo čokolado. Kremo stresemo na biskvit. Poravnamo in postavimo v hladilnik, da se strdi.6. Zamrznjene jagode stresemo v kozico. Dodamo sladkor in kuhamo toliko časa, da se jagode odtalijo. Kuhane jagode pretlačimo čez fino cedilo in postavimo nazaj na štedilnik. Segrejemo do vrelišča, odstavimo in prilijemo raztopljeno želatino (liste želatine namočimo za 5 minut v hladno vodo - segrejemo manjšo kozico - odstavimo, vanjo položimo slabo odcejene liste želatine in premešamo, da se razpusti), dobro premešamo. Z jagodno kremo prelijemo strnjeno kremo iz bele čokolade. Na vrh položimo drugi kos biskvita. Postavimo v hladilnik "čez noč".
7. Torto odstranimo iz pekača, potrosimo z mletim sladkorjem in narežemo na poljubne kose.
Ni komentarjev
Objavite komentar