Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Mandarinina pita

VIDEO RECEPT: Jesensko zimski sadež ponuja kopico okusnih sladkih rešitev...


Pozno jesenski in zgodnje zimski sadež ponuja kopico sladkih rešitev!

Sadež mandarina je zakladnica antioksidantov za dobro prebavo.

Klub vsem obveznostim, si ob vikendih vzamem nekaj časa za sproščanje in sestavljanje novih receptur, ki bodo slej ko prej končale na blogu. V arhivu, v obdobju zapostavljanja bloga zaradi kopice obveznosti nisem ravno dejaven na blogu 😡😇😈, je končala kopica receptov. Prvo recepturo, ki vlečem iz arhiva se uvršča v kategorijo ⏩NOR NA PITA. 

ZA PRIPRAVO SE POTREBUJE

 

PODLOGA

MANDARINA

POLNAZRNATO LISTNATO TESTO

PRELIV

MANDARINA

JAJCE

KRISTALNI SLADKOR

VANILIJEV SLADKOR

VODA

OLJE

SOL

MOKA, tip400

 

7 kom

2 kom

 

1 kom

2 kom

120 g

zavitek - 8 g

150 ml

150 ml

en ščep

220 g

 

 

 

PODROBNOSTI O RECEPTU

 

KOLIČINA

8 - 10 kosov

ČAS PIPRAVE BISKVITA

8 minut

ČAS PEČENJA

42 minut

TEMPERATURA PRI PEČENJU

185 stopinj

ZAHTEVNOSTNA STOPNJA

enostavno

ALERGENI

jajca, gluten

 

POSTOPEK PRIPRAVE

1. Mandarine olupimo in prerežemo na pol (prečno).

2. Okrogel pekač premera 26 centimetrov premažemo z maslom in potrosimo z moko. Obložimo s polnozrnatim testom. Dno obložimo s pripravljenimi polovičkami mandarin.

3. V posodo multipraktika položimo mandarino. Dodamo dve jajci in dobro zmiksamo.

4. Dodamo kristalni in vanilijev sladkor, sol. Prilijemo vodo in olje. Vklopimo multipraktik in premešamo. Dodamo še moko in dobro zmešamo. 

5. Biskvitno zmes prelijemo preko mandarin. Pekač rahlo stresemo.


6. Pito položimo v ogreto pečico na 185 stopinj in pečemo 40 minut. Pečeno pito pustimo v pekaču, da se ohladi. Nato jo odstranimo iz pekača, narežemo na poljubne kose in potrosimo z mletim sladkorjem.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo