Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Čevaposi

ČEVAPČIČI kot glavna jed ali prigrizek za praznične dni...
 

Hitro in okusno!

Enostavna jed za pripravo, ki se lahko v predprazničnem obdobju servira tudi kot prigrizek.

Ocvrte palčke s čevapčiči lahko servirate kot glavno jed ali kot prigrizek. Ob jedi lahko servirate pečen krompirček in stročji fižol v solati, z dodatki po svojem izboru. Jaz dodal ribano korenje, čebulo in češnjev paradižnik. K čevaposom se odlično poda načo omaka ali dimljena majoneza. Svojo najljubšo BBQ omako zmešate z majonezo.
DIMLJENA MAJONEZA: BBQ OMAKA 4 ŽLICE, MAJONEZA 2 ŽLICE, POLNOZRNATA GORČICA 1 ČAJNA ŽLICA, CVETLIČNI MED 1 ČAJNA ŽLICA, LIMONIN SOK 1 ČAJNA ŽLICA, GROBO MLETI ČESEN ŠČEP

ZA PRIPRAVO SE POTREBUJE

 

MEŠANO MLETO MESO

TORTILJA

OLJE ZA CVRTJE

 

RDEČA PAPRIKA

ČESEN GRANULAT

MAJARON

MEŠANICA ZAČIMB ZA TACO

400 g

4 kom

 

 

jedilna žlica

čajna žlica

čajna žlica

2 jedilne žlice

 

 

PODROBNOSTI O RECEPTU

 

KOLIČINA

4 osebe

ČAS PIPRAVE

8 minut

ČAS CVRTJA

5 minute

TEMPERATURA PRI CVRTJU

180 stopinj

ZAHTEVNOSTNA STOPNJA

enostavno

ALERGENI

gluten

 

POSTOPEK PRIPRAVE

1. Mleto mešano stresemo v skledo. Dodamo začimbe in dobro premešamo. Oblikujemo čevapčiče.

2. Tortilje razrežemo na osem enakih delov (trikotnik).

3. Na širši del tortilje položimo čevapčič. Tesno zavijemo in prebodemo z zobotrebcem.

4. Čevapose položimo v vroče olje in ocvremo (180 stopinj, 5 minut), da dobimo zlato rjavo barvo.


0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo