Hitro krhko pecivo!
Krhka in hrustljava rešitev za pecivo ob toplih napitkih!
| PODROBNOSTI O RECEPTU ↓
|
1. Jajca ubijemo v skledo. Dodamo kristalni in vanilijev sladkor, sol ter dobro premešamo. Nato umešamo še olje.
2. Nato v tekočo zmes postopoma vmešavamo moko kateri smo primešali pecilni prašek.3. Polovico testa odstranimo iz sklede in oblikujemo dve kepe. Preostanku testa dodamo čokolado in jo dobro vgnetemo. Oblikujemo dve kepe.
HITRI VIDEO POGLED V PRIPRAVO
4. Prvo svetlo kepo položimo na pomokano površino in razvaljamo na debelino dveh prstov. Na sredino položimo temno kepo in razvaljamo. Nato ponovimo postopek s svetlo in nato s temno kepo. Zunanje robove testne gmote prepognemo proti notranjosti.Testo za krhke piškote položimo na papir za peko. Nato nežno razvaljamo v pravokotno obliko, debeline prsta.
5. Oblikovano testo položimo na pekač. Pečemo v ogreti pečici na 185 stopinj 17 minut.6. Še vroče pecivo premažemo s cvetličnim medom in potrosimo z mletimi lešniki. Pustimo, da se ohladi. Nato razrežemo na poljubne kose.
Ni komentarjev
Objavite komentar