... brez glutena!
Hitro in okusno hrustljavo pecivo.
PODROBNOSTI O RECEPTU ↓ |
|
KOLIČINA ČAS PIPRAVE ČAS PEČENJA TEMPERATURA PRI PEČENJE ZAHTEVNOSTNA STOPNJA ALERGENI | 10 kosov 24 minut 15 minut 185 stopinj enostavno jajce, arašidi |
ZA PRIPRAVO SE POTREBUJE ↓ |
|
NESLANI ARAŠIDI JAJCE KRISTALNI SLADKOR KORUZNI JEDILNI ŠKROB CVETLIĆNI MED NARAVNI POMARANČNI SOK MLETI SLADKOR OLJE | 260 g 1 kom 60 g zvrhana žlica 2 žlici 20 ml po potrebi po potrebi |
1. Arašide fino zmeljemo.
2. V skledo ubijemo jajce. Dodamo cvetlični med, kristalni sladkor, jedilni koruzni škrob in pomarančni sok. Premešamo, da se sestavine povežejo.
3. Mokri osnovi dodamo mlete arašide in dobro premešamo. Nato pustimo počivati 20 minut, na sobni temperaturi.
4. Dlan naoljimo in oblikujemo krog, velikosti žogice za namizni tenis. Povaljamo v mletem sladkorju in postavimo na pekač. Postopek ponavljamo, da porabimo pripravljeno zmes. Piškote na pekač polagamo s presledki.
5. Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 stopinj. Pečemo 15 minut. Pečene arašidove piškote pustimo na pekaču, da se ohladijo.
Ni komentarjev
Objavite komentar