Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Vroči aperol

Zimski napitki: kuhano vino, vroči gin in rum, a sedaj še vroči aperol...

 Napitek za zimske večere.

Pozabite na kuhano vino, vroči gin in rum. Letos je "IN" vroči aperol.

Aperol se uvršča v skupino likerjev, četudi ga bi lahko na podlagi lastnosti okusa uvrstili med grenčice.

Pijačo sta leta 1919 ustvarila Luigi in Silvio Barbieri, po sedmih letih eksperimentiranja. Vendar je zvarek z nežno aromo po mandarinah, začel osvajati srca Italijanov šele po drugi svetovni vojni.

Liker po dostopnih podatkih vsebuje približno trideset sestavin. Med katere se uvrščajo: grenka pomaranča, sadež cinchona, encijan, rabarbara in številna zelišča.


0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo