NjamNjam!
Za glavni naslov uporabil besedo NjamNjam in to ne brez razloga. Hkrati sem tudi malček pristranski, saj v večini primerov ko delam testenine uporabim jajčevec. Meni je to ena ljubših zelenjav. Poznam veliko oseb, ki niso ravno navdušeni nad njo. Ko se pogovarjam z njimi, dam svoj nasvet kako jo pripraviti v osnovi in sem prepričan, da bo nato pozitivnejši okus.Namreč jajčevec ima specifični okus in če ni ravno pravilno in dovolj dobro termično obdelan dobi priokus, ki ne navdušuje. Jajčevec pri pripravi potrebuje nekoliko več maščobe in ko ga pražite oz. pečete, ga dobro zapecite. Barva povrhnice oz. skorje naj bo zlato temno rjava oz. na pogled deluje že, kot, da malo zažgano. Tako pripravljen jajčevec alias malancan bo vsekakor navdušil s svojim polnim okusom. 😋😋😋 Pri nadalji pripravi v omaki izgubi temno barvo, a popoln okus ostane...
Ni komentarjev
Objavite komentar