Hitri obrok z azijskim priokusom!
Ne vem zakaj, a že vrsto let januarja ponavadi posegam po azijskih okusih.
Vendar z opombo, da tako kot jaz vidim azijsko kuhinjo. To pa je, da med drugim kombiniram z okusi domače kuhinje, naše začimbe ... itd 😝😜😛
Štručke Gua Bau izvirajo iz Kitajske, a uraden prevod je Kitajske žemljice Lotosov list. V azijskih trgovinah po Sloveniji jih je mogoče kupiti v zamrznjeni obliki. Kuhajo se zamrznjene nad vodno soparo. Embalaža v večini primerov vsebuje 10 štručk, s skupno težo 400 g.
PRIPOROČILO Po priporočilu proizvajalca se kuhajo nad vodno soparo 2 do 3 minute. Kar nekajkrat jih že pripravljal, vendar sem jih vedno kuhal 5 minut. Okusne štručke lahko pripravite tudi doma. Pred časom že objavil dva recepta. Prvi je z moko iz azijske trgovine TUKAJ, a drugi je z večnamensko belo moko TUKAJ. Če primerjam rezultata, bi malo preje priporočil z moko z azijske trgovine.
Ni komentarjev
Objavite komentar