Glavna sezona izletov je tu!
Med pripravami za dnevni izlet, razmišljamo tudi o prehrani.
Naša prehrana med izleti je v večini primerov planirana v naprej. "Sistem" prehranjevanja določimo na podlagi naših želja, zmožnosti... Enkrat se odločimo, da hrano pripravimo doma, enkrat se prehranjujemo "zunaj", tretjič kombiniramo prvo in drugo možnost...
Med kopico rešitev so tudi solatne sklede, ki jih prilagodimo svojim željam...
Avokadova skleda
Sestavine s katerih sestavite skledo:
- listnata solata
- sir feta
- avokadov zrezek
- fini guacamole
- kuhano jajce
- rezine paradižnika
Namigi pri pripravi:
1. Osnovno solatno mešanico lahko pripravite iz oz. naredite svojo kombinacijo: kristalka, radič, rukola, mlada špinača, motovilec, kitajsko zelje
2. Avokadov zrezek: v bolje založenih trgovinah lahko med zamrznjenimi izdelki najdete tudi avokadove zrezke, ki jih ocvrete ali spečete v ponvi.
Zrezek lahko pripravite tudi doma. Sestavine - en zrezek: en avokado, sol, kajenski poper, krušne drobtine, moka, jajce, sezam, parmezan, limeta, koriander.
Priprava: Avokado prepolovimo, odstranimo koščico in izdolbemo meso. Avokadovo meso pretlačimo. Dodamo sol in kajenski poper po okusu, par grbo zrezanih listov koriandra, čajno žlico limetinega soka in žlico krušnih drobtin. Dobro premešamo in pustimo stati 10 minut. Z vlažnimi rokami oblikujemo polpet in dunajsko spaniramo (moka, razžvrkljani jajce, drobtine, katerim smo primešali sezam in nastrgan parmezan). Ocvremo.
3. Fini guacamole: Avokadovemu mesu dodamo sol, poper, oljčno olje in sok limete. S paličnim mešalnikom zmeljemo v gladko zmes.
Preliv namig: Vinigret s čilijem Sestavine: limetin sok, oljčno olje, sol, koriander, grobo zmlet suh čili
Piščančja skleda
Sestavine s katerih sestavite skledo:
- listnata solata
- piščančji kroketi
- rezine parmezana
- češnjev paradižnik
- koruza
- nastrgano korenje
- zeliščne kocke
Namigi pri pripravi:
1. Osnovno solatno mešanico lahko pripravite iz oz. naredite svojo kombinacijo: kristalka, radič, rukola, mlada špinača, motovilec, kitajsko zelje
2. Piščančji kroketi: lahko jih kupite ali pripravite doma
Priprava kroketov: Piščančja prsa narežete na manjše koščke in začinite s soljo in belim poprom. Meso povaljate v moki, razžvrkljanem jajcu in krušnih drobtinah. Krušnim drobtinam lahko dodate sezam, parmezan, lan, sončnična in bučna semena... Krušne drobtine kot osnovo lahko nadomestite s koruznimi kosmiči, panko drobtinami, toastom (rezine toasta obrežete in odstranite (rjavi del) in zmeljete v multipraktiku).
Preliv namig: Aioli Sestavine: majoneza, polnozrnata gorčica, cvetlični med, granulat česen, limonin sok, sol
Tunina skleda
Sestavine s katerih sestavite skledo:
- listnata solata
- rezine sveže kumare
- koruza iz konzerve
- češnjev paradižnik
- nastrgan sir
- rezine paprike
- tuna iz konzerve
Namigi pri pripravi:
1. Osnovno solatno mešanico lahko pripravite iz oz. naredite svojo kombinacijo: kristalka, radič, rukola, mlada špinača, motovilec, kitajsko zelje
Preliv namig: Vinigret s svežimi zelišči Sestavine: limonin sok, oljčno olje, sol, rožmarin, timijan
Ni komentarjev
Objavite komentar