Paradižnik se v hladilniku hitro pokvari!
Velika napaka, ki jo delam tudi jaz.
Med brskanjem po spletu sem naletel na nasvet povezan s paradižnikom. Med prebiranjem članka prišel do zaključka, da ima le ta “rep in glavo”. Namreč strokovnjaki trdijo, da paradižniku ni mesto v hladilniku in tudi pojasnjujejo zakaj.
Greh je, da paradižnik kupite, prinesete domov in takoj shranite v hladilnik. Paradižniku je mesto v shrambi, pod pogojem, da je le ta temna in relativno hladna.
Sadež na trgovskih policah konča malo pred tem ko postane popolnoma zrel. To je razlog, da se ga ne shranjuje v hladilnik, saj to otežuje njegovo končno zrelost. Hladen zrak v hladilniku zavira zorenje, uničuje paradižniku okus, svežino in postane mehek in grizast.
In na drugi strani!? V shrambi ali katerem drugem temnem in hladnem prostoru bo dozorel, obdržal svežino in okus.
Ni komentarjev
Objavite komentar