Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Piščančji kari

HITRO IN OKUSNO: glavna jed z indijskim priokusom...

 Kosilo z indijskim priokusom!

Hitra in preprosta priprava.

Okusna jed z indijskim priokusom je odlična ideja za kosilo ali večerjo. Kot prilogo lahko servirate dušen riž ali kus kus. Poleg lahko servirate tudi le popečene tortilje ali indijski kruh, ki sliši na ime čapati. Če pobrskam po svojem arhivu iz leta 2013 naletim na recept, ki ne zahteva kuharskih veščin, je preprost za pripravo, a rezultat zelo okusen ⇛⇛ RECEPT - INDIJSKI KRUH ČAPATI ⇚⇚

Kari ni ena sama začimba, ampak mešanica začimb, ki se uporablja predvsem v indijski kuhinji. Beseda "kari" izhaja iz tamilske besede kari, kar pomeni "omaka" ali "jed z omako". Mešanica začimb, ki jo pogosto imenujemo "kari v prahu", je prilagoditev za zahodni trg in ni tradicionalna indijska sestavina, ampak interpretacija okusov indijske kuhinje. Sestavine karija v prahu se lahko razlikujejo, vendar običajno vključujejo: kurkumo (za značilno rumeno barvo),koriander, kumino, poper, gorčična semena, čili, fenugreek (grško seno), ingver, česen v prahu, cimet in klinčke.


0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo