Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Francoska obara Coq au Vin

Ta tradicionalna jed, ki izvira iz podeželske francoske kuhinje, združuje počasi kuhano meso v aromatični vinski omaki...

Francoska klasika na tvojem krožniku – 

Coq au Vin 🍷🐓

Francoska kuhinja je sinonim za prefinjenost in bogate okuse, eden njenih biserov pa je zagotovo Coq au Vin – petelin v vinu. Ta tradicionalna jed, ki izvira iz podeželske francoske kuhinje, združuje počasi kuhano meso v aromatični vinski omaki z gobami, slanino in zelišči. Rezultat? Mehko, sočno meso, ki se kar stopi v ustih, in omaka, ki jo boš želel zajemati s kosom sveže bagete.

Priprava zahteva nekaj časa, a vsak trenutek čakanja se bogato obrestuje. Če iščeš recept, ki bo očaral tvoje goste ali razvajal tvoje brbončice, je Coq au Vin prava izbira.

PS: V originalu petelin, a ga nisem imel... Pa tudi čas priprave se bi podaljšal za eno uro... 😂😅😇

In kaj piše na Wikipediji pod zavihkom FRENCH COQ AU VIN!?

Coq au vin [kokovèn] (francosko »petelin v vinu«) je slavna jed francoske kuhinje.

Sestavine so: petelinsolpoperslaninašalotkašampinjonioljemokavino, perutninska osnova, česenlovorjev list, rožmarinsladkor in peteršilj.

👉 Pripravi vino (tudi zase en kozarec 😉), zavihaj rokave in se loti ustvarjanja te francoske poslastice! Recept te čaka spodaj. 👇

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo