Francoska klasika na tvojem krožniku –
Coq au Vin 🍷🐓
Francoska kuhinja je sinonim za prefinjenost in bogate okuse, eden njenih biserov pa je zagotovo Coq au Vin – petelin v vinu. Ta tradicionalna jed, ki izvira iz podeželske francoske kuhinje, združuje počasi kuhano meso v aromatični vinski omaki z gobami, slanino in zelišči. Rezultat? Mehko, sočno meso, ki se kar stopi v ustih, in omaka, ki jo boš želel zajemati s kosom sveže bagete.Priprava zahteva nekaj časa, a vsak trenutek čakanja se bogato obrestuje. Če iščeš recept, ki bo očaral tvoje goste ali razvajal tvoje brbončice, je Coq au Vin prava izbira.
PS: V originalu petelin, a ga nisem imel... Pa tudi čas priprave se bi podaljšal za eno uro... 😂😅😇
In kaj piše na Wikipediji pod zavihkom FRENCH COQ AU VIN!?
Coq au vin [kokovèn] (francosko »petelin v vinu«) je slavna jed francoske kuhinje.
Sestavine so: petelin, sol, poper, slanina, šalotka, šampinjoni, olje, moka, vino, perutninska osnova, česen, lovorjev list, rožmarin, sladkor in peteršilj.
👉 Pripravi vino (tudi zase en kozarec 😉), zavihaj rokave in se loti ustvarjanja te francoske poslastice! Recept te čaka spodaj. 👇
Ni komentarjev
Objavite komentar