Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Španska skutina pita

Ta recept je popoln za trenutke, ko si želite nekaj domačega, a posebnega...

 Španska sladica, ki vas bo osvojila!

Če obožujete kremaste in preproste sladice, potem morate poskusiti špansko pito, ki sliši v originalu na ime quesado pasiego – tradicionalno kantabrijsko pecivo, ki spominja na nekaj med sirovko in pudingom. Njena priprava je neverjetno preprosta, okus pa božanski!

Med pripravo in iskanjem idej za nov recept iz sklopa "nor na pite" kot osnovo izbral špansko skutino torto. Glavna sestavina je sir rikotta, a ravno takrat bilo v hladilniku kar nekaj maskarponeja. Po končnem rezultatu sem prepričan, da sem izbral dobro menjavo s pravilnim razmerjem sestavin. Je pa res, da prvi poizkus končal v odpadkih, saj malček pretiraval s količino nekaterih sestavin... 😂😁😖

Pri pripravi uporabite polnomastno mleko, ki vsebuje približno 3,5 % mlečne maščobe. Je najmanj predelano v primerjavi z nizko- ali posnetim mlekom, zato ima bogatejši okus in kremasto teksturo. Uporablja se v številnih receptih, kjer je pomembna polnost okusa in vsebnost maščobe, na primer pri peki, pripravi kremastih omak ali toplih napitkov, kot je kakav.

Če ti je všeč bolj razkošna, kremasta sladica, bo maskarpone super izbira! Drugače lahko uporabiš tudi rikotto ali skuto.

Ta recept je popoln za trenutke, ko si želite nekaj domačega, a posebnega. Sestavine so preproste in dostopne, rezultat pa slastno mehka sladica z nežno aromo cimeta in limone. Pripravite jo za popoldanski čaj, kot posladek po kosilu ali preprosto takrat, ko si želite nekaj sladkega.

Recept je pripravljen za okrogel pekač, premera 24 cm. Uporabite lahko tudi okrogel pekač, premera 22 cm, pita bo nekoliko višja in bolj kremasta. Če imaš pravokoten pekač, lahko uporabiš velikosti 20 × 20 cm ali 18 × 25 cm


0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo