Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Tradicionalno pekovski kruh ali trgovski?!

Vedno več ljudi vrača k tradicionalnemu kruhu zaradi njegove pristnosti in boljše prebavljivosti...

 Skrivnost dolge obstojnosti kruha v trgovinah

Vsakdo, ki je kdaj spekel domač kruh, ve, da že naslednji dan postane nekoliko trd in se velikokrat drobi. Kako pa je mogoče, da trgovinski kruh ostane mehak in puhast več dni ali celo tednov?

Trik industrijske proizvodnje kruha

Industrijski kruh vsebuje:

  • Emulgatorje in encime – izboljšajo teksturo in podaljšajo svežino.
  • Konzervanse – preprečujejo razvoj plesni in podaljšujejo rok trajanja.
  • Več sladkorja in maščob – dodatki pomagajo ohraniti vlago v kruhu.

Razlika med pekarniškim in industrijskim kruhom

Tradicionalni pekovski kruh običajno vsebuje samo moko, vodo, sol in kvas. Vendar pa se v industriji uporabljajo različni dodatki, da bi zmanjšali stroške in povečali obstojnost izdelkov.

Kako prepoznati naraven kruh?

  • Izberite kruh s čim manj sestavinami.
  • Če ima kruh sumljivo dolg rok trajanja, vsebuje dodatke.
  • Pravi kruh ima krajši rok trajanja, a bolj avtentičen okus in teksturo.

Čeprav industrijski kruh omogoča lažjo dostopnost in dolg rok trajanja, se vedno več ljudi vrača k tradicionalnemu kruhu zaradi njegove pristnosti in boljše prebavljivosti.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo