NEDELJA: HITRO KOSILO V MANJ KOT 30-IH MINUTAH
Ne veš, kaj bi na hitro? Piščančja tortilja je vedno prava rešitev! Sočen piščanec, sveža solata in malo sira, vse zavito v mehko tortiljo.
Nasvet za pripravo: Piščanca popeci na visoki temperaturi, da dobi hrustljavo skorjico. Dodaj mu malo limetinega soka ali sladke čili omake, če si za bolj eksotičen okus.
Predlog za prilogo: Super je z ocvrtim krompirčkom in domačo salsico ali guacamolejem. Lahko jih narediš tudi več, zaviješ in shraniš za malico naslednji dan.
Sestavine (za 2 osebi)
2 tortilji - premer 25cm
200 g piščančjih prsi
50 g naribanega sira
50 g zelene solate
1 žlica olivnega olja
½ žličke soli
½ žličke popra
½ žličke česma granulat
Postopek
- Piščančje prsi nareži na trakove in jih začini s soljo, poprom in česnom.
- Na olju jih speci do zlato rjave barve.
- Tortilji segrej na suhi ponvi (na vsaki strani 20 sekund), dodaj nariban sir, solato in piščanca ter zavij v rolo.
- Postrezi s svežo zelenjavo, ocvrtim krompirčkom ali omako po želji.
Ni komentarjev
Objavite komentar