Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Hitra piščančja tortilja

Piščančja tortilja je vedno prava rešitev za ...
0

 NEDELJA: HITRO KOSILO V MANJ KOT 30-IH MINUTAH

Ne veš, kaj bi na hitro? Piščančja tortilja je vedno prava rešitev! Sočen piščanec, sveža solata in malo sira, vse zavito v mehko tortiljo.

Nasvet za pripravo: Piščanca popeci na visoki temperaturi, da dobi hrustljavo skorjico. Dodaj mu malo limetinega soka ali sladke čili omake, če si za bolj eksotičen okus.

Predlog za prilogo: Super je z ocvrtim krompirčkom in domačo salsico ali guacamolejem. Lahko jih narediš tudi več, zaviješ in shraniš za malico naslednji dan.

Sestavine (za 2 osebi)

2 tortilji - premer 25cm

200 g piščančjih prsi

50 g naribanega sira

50 g zelene solate

1 žlica olivnega olja

½ žličke soli

½ žličke popra

½ žličke česma granulat

Postopek

  1. Piščančje prsi nareži na trakove in jih začini s soljo, poprom in česnom.
  2. Na olju jih speci do zlato rjave barve.
  3. Tortilji segrej na suhi ponvi (na vsaki strani 20 sekund), dodaj nariban sir, solato in piščanca ter zavij v rolo.
  4. Postrezi s svežo zelenjavo, ocvrtim krompirčkom ali omako po želji.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo