ČETRTEK: HITRO KOSILO V MANJ KOT 30-IH MINUTAH
Ko zmanjka idej za kosilo (ali zajtrk! 😖), se pri meni vedno znajde tale pečena mešanica iz jajc, šunke in sira. Preprosto in vedno uspe.
Nasvet za pripravo: Uporabi poltrd sir, ki se lepo topi (gauda, edamec). Če želiš bolj bogat okus, lahko dodaš malo dimljene šunke ali pancete.
Predlog za prilogo: Najraje ga postrežem s svežo paradižnikovo solato in domačim kruhom. Super je tudi s pestom ali avokadovo kremo.
Ta jed je pri meni klasika ko se mi mudi ali pa se mi ne da kuhati. Poleg pa vedno velika skleda solate. S solato itak ni veliko dela, če kupiš že natrebljeno. 😉😂
Sestavine (za 2 osebi)
4 jajca
50 g naribanega sira
50 g šunke
1 žlica masla
½ žličke soli
½ žličke popra
Postopek
- Pečico segrej na 185 °C.
- Pekač namasti z maslom, dno obloži s šunko in sirom in vanj ubij jajca.
- Začini s soljo in poprom ter peci 10–12 minut, dokler jajca niso pečena.
- Postrezi s kosom kruha in skledo sezonske listnate solate.
Ni komentarjev
Objavite komentar