Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Peresniki s pestom iz rukole in orehi

Začetek tedna zna biti malce okoren, zato danes kuhamo nekaj lahkega in prijaznega do želodca – in časa. Jedi za ponedeljek...
0

PONEDELJEK: Za lahek začetek tedna


Ko rabiš nekaj hitrega, a še vedno želiš, da zgledaš, kot da si ravnokar zmagal v kuharskem šovu! Tale pesto ni klasičen bazilikin, ampak bolj “fensi” – rukola in orehi dajo tisti wooow efekt. Pa še pripraviš ga hitreje, kot kdo sploh izgovori peresniki.

🛒 Sestavine (za 2 osebi)
  • 240 g peresnikov (ali drugih testenin, po tvojem okusu)

  • 50 g rukole

  • 40 g orehov

  • 30 g parmezana 

  • 1 strok česna

  • 50 ml olivnega olja

  • sok ½ limone

  • sol in poper po okusu

👨‍🍳 Postopek
  1. Testenine skuhaj v slanem kropu po navodilih na embalaži.

  2. Medtem v blenderju zmešaj rukolo, orehe, parmezan, česen, limonin sok in olivno olje v gladek pesto. Soli in popraj po občutku oz. okusu.

  3. Ko so testenine kuhane, jih odcedi (prihrani malo vode od kuhanja) in premešaj s pestom. Po potrebi dodaj vodo, da bo vse lepo sočno.

  4. Zaključi s svežim parmezanom in kapljico olivca.

    ➡️ Moj trik: Če imaš čas (beri: 30 sekund 😊), vrzi na vrh še nekaj popraženih oreščkov ali kako rezino hrustljavega pršut!

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo