Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Špageti s tunino in paradižnikovo omako

Včasih se najboljše jedi rodijo iz tistega, kar že imamo doma. Ti špageti s tunino so točno to...
0

 TOREK: HITRO KOSILO V MANJ KOT 30-IH MINUTAH

Včasih se najboljše jedi rodijo iz tistega, kar že imamo doma. Ti špageti s tunino so točno to! Preprosti, hitro pripravljeni in polni okusa.

Nasvet za pripravo: Tunino vedno dobro odcedi, preden jo dodaš omaki. Za bogatejši okus lahko dodaš žličko kaper ali nekaj črnih oliv.

Sestavine (za 2 osebi)

200 g špagetov

1 konzerva tunine v olju (160 g)

1 manjša čebula

1 strok česna

200 ml paradižnikove omake ali konzerva koškov paradižnika v lastnem soku

½ žličke soli

½ žličke popra

½ žličke origana

1 žlica olivnega olja

parmezan

Postopek

  1. Špagete skuhaj po navodilih na embalaži.
  2. Na olju prepraži sesekljano čebulo in česen. Dodaj tunino in premešaj.
  3. Vmešaj paradižnikovo omako, dodaj sol, poper in origano ter kuhaj 5 minut.
  4. Omaki dodaj špagete, premešaj in pregrej (2 min), potrosi s parmezanom in postrezi.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo