TOREK: HITRO KOSILO V MANJ KOT 30-IH MINUTAH
Včasih se najboljše jedi rodijo iz tistega, kar že imamo doma. Ti špageti s tunino so točno to! Preprosti, hitro pripravljeni in polni okusa.
Nasvet za pripravo: Tunino vedno dobro odcedi, preden jo dodaš omaki. Za bogatejši okus lahko dodaš žličko kaper ali nekaj črnih oliv.
Sestavine (za 2 osebi)
200 g špagetov
1 konzerva tunine v olju (160 g)
1 manjša čebula
1 strok česna
200 ml paradižnikove omake ali konzerva koškov paradižnika v lastnem soku
½ žličke soli
½ žličke popra
½ žličke origana
1 žlica olivnega olja
parmezan
Postopek
- Špagete skuhaj po navodilih na embalaži.
- Na olju prepraži sesekljano čebulo in česen. Dodaj tunino in premešaj.
- Vmešaj paradižnikovo omako, dodaj sol, poper in origano ter kuhaj 5 minut.
- Omaki dodaj špagete, premešaj in pregrej (2 min), potrosi s parmezanom in postrezi.
Ni komentarjev
Objavite komentar