Ajdovi peresniki z bučo in oreščki – hitro in okusno brez mesa
Petek je čas za nekaj drugačnega, a še vedno preprostega. Ajdovi peresniki s popečeno bučo in hrustljavimi oreščki ponujajo bogat, oreškast okus, ki se čudovito ujame z maslom in česnom. Brez smetane, brez zapletov – samo dobra kombinacija sestavin, pripravljena v 20 minutah.
Sestavine (za 2 osebi)
-
200 g ajdovih peresnikov
-
200 g maslene buče
-
1 pest oreščkov (orehi, indijski oreščki)
-
1 strok česna
-
1 žlica masla
-
sol, poper - po okusu
ščepec muškatnega oreščka
vejica peteršilja
Postopek
-
Bučo nareži na manjše kocke in popeci na maslu z narezanim česnom, dokler ni mehka in rahlo karamelizirana.
-
Orehe na suho popeci v ponvi, nato grobo sesekljaj.
-
Testenine skuhaj po navodilih, odcedi, shrani tekočino. Stresi v ponev in zmešaj z bučo in orehi. Pokapaj z malo vode od testenin in premešaj.
-
Po okusu začini, potrosi s sesekljanim peteršiljem in postrezi toplo.
Če želiš več svežine, dodaj nekaj žlic rikote ali nariban trdi sir. Lahko tudi zaključiš z listi sveže rukole.

Če si v taki situaciji kot jaz, potem veš, da je med tednom postala že vsaka minuta dragocen. Ampak to ne pomeni, da se moramo odreči okusnemu in domačemu kosilu.
Poglej, če ti sede 🧐
Ni komentarjev
Objavite komentar