Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Ajdovi peresniki z bučo in oreščki

Preprost recept za testenine z ajdo, bučo in orehi. Poln okusa, brez smetane in brez mesa.
0

 Ajdovi peresniki z bučo in oreščki – hitro in okusno brez mesa

Ajdove testenine z nežno pečeno bučo in hrustljavimi orehi – hitro vegi kosilo

Petek je čas za nekaj drugačnega, a še vedno preprostega. Ajdovi peresniki s popečeno bučo in hrustljavimi oreščki ponujajo bogat, oreškast okus, ki se čudovito ujame z maslom in česnom. Brez smetane, brez zapletov – samo dobra kombinacija sestavin, pripravljena v 20 minutah.

Sestavine (za 2 osebi)

  • 200 g ajdovih peresnikov

  • 200 g maslene buče

  • 1 pest oreščkov (orehi, indijski oreščki)

  • 1 strok česna

  • 1 žlica masla 

  • sol, poper - po okusu 

  • ščepec muškatnega oreščka

  • vejica peteršilja

Postopek

  1. Bučo nareži na manjše kocke in popeci na maslu z narezanim česnom, dokler ni mehka in rahlo karamelizirana.

  2. Orehe na suho popeci v ponvi, nato grobo sesekljaj.

  3. Testenine skuhaj po navodilih, odcedi, shrani tekočino. Stresi v ponev in zmešaj z bučo in orehi. Pokapaj z malo vode od testenin in premešaj.

  4. Po okusu začini, potrosi s sesekljanim peteršiljem in postrezi toplo.

Če želiš več svežine, dodaj nekaj žlic rikote ali nariban trdi sir. Lahko tudi zaključiš z listi sveže rukole.

ARHIV HITRIH KOSIL
ARHIV - hitra, okusna in pripravljena v manj kot 30 minutah!

Če si v taki situaciji kot jaz, potem veš, da je med tednom postala že vsaka minuta dragocen. Ampak to ne pomeni, da se moramo odreči okusnemu in domačemu kosilu.

Poglej, če ti sede 🧐
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo