Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Bananin kruh

Sočen bananin kruh z zrelimi bananami, pripravljen v eni skledi. Odličen za zajtrk, malico ali sladico.
0

 Bananin kruh – sočen in preprost recept brez mešalnika

Bananin kruh – recept za sočno sladico z zrelimi bananami.

Če imaš doma kakšno črnikasto banano in je v panu za smeti – NE, je odgovor! Odgovor je znak za peko bananinega kruha. Mehak, sočen in idealen za zajtrk, malico ali "nekaj sladkega" ob kavi.

Sestavine

  • 3 zrele banane

  • 2 jajci

  • 80 g kristalnega sladkorja

  • 200 g ostre moke

  • 1 žlička sode bikarbone

  • 1 vrečka vanilijevega sladkorja

  • 100 ml olja 

Postopek

  1. Pečico segrej na 180 °C.

  2. Dve banani dobro pretlači, dodaj jajci, kristalni in vanilija sladkor, nato še olje in premešaj.

  3. Primešaj moko s sodo bikarbono.

  4. Po želji dodaj orehe ali koščke čokolado.

  5. Zlij v model za kruh in na vrh položi banano, ki si jo prerezal na pol. Peci 45 minut.

Nasvet za serviranje: Odličen še topel z maslom in marmelado ali prepečen v toasterju z malo medu.

Si vedel. da je bananin kruh postal priljubljen v času velike depresije v ZDA – da bi porabili prezrele banane.

Si ga že pekel-a? Oglasi se v komentarju in deli svojo najljubšo verzijo – z orehi, čokolado, kar oboje ali celo je pri tebi popolnoma drug dodatek?

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo