Bananin kruh – sočen in preprost recept brez mešalnika
Če imaš doma kakšno črnikasto banano in je v panu za smeti – NE, je odgovor! Odgovor je znak za peko bananinega kruha. Mehak, sočen in idealen za zajtrk, malico ali "nekaj sladkega" ob kavi.
Sestavine
3 zrele banane
2 jajci
80 g kristalnega sladkorja
200 g ostre moke
1 žlička sode bikarbone
1 vrečka vanilijevega sladkorja
100 ml olja
Postopek
Pečico segrej na 180 °C.
Dve banani dobro pretlači, dodaj jajci, kristalni in vanilija sladkor, nato še olje in premešaj.
Primešaj moko s sodo bikarbono.
Po želji dodaj orehe ali koščke čokolado.
Zlij v model za kruh in na vrh položi banano, ki si jo prerezal na pol. Peci 45 minut.
Nasvet za serviranje: Odličen še topel z maslom in marmelado ali prepečen v toasterju z malo medu.
Si vedel. da je bananin kruh postal priljubljen v času velike depresije v ZDA – da bi porabili prezrele banane.
Si ga že pekel-a? Oglasi se v komentarju in deli svojo najljubšo verzijo – z orehi, čokolado, kar oboje ali celo je pri tebi popolnoma drug dodatek?
Ni komentarjev
Objavite komentar