Čokoladni lava kolački – božanska sladica pripravljena v 15 minutah
Vprašanje zate: Si bolj tip za srce iz čokolade ali vanilje? Jaz sem #ekipačokolada, brez dvoma.
Sestavine (za 4 kolačke)
100 g temne čokolade (vsaj 60 %)
100 g masla
2 jajci
2 rumenjaka
80 g sladkorja
30 g moke
Postopek
Nad vodno paro stopi maslo in čokolado. Ko je gladko, odstavi.
V drugi posodi, z električnim mešalnikom na najvišji hitrosti, penasto zmešaj jajci, rumenjaka in sladkor.
Postopoma vmešavaj in na rahlo vmešavaj stopljeno čokolado in na koncu moko.
Pripravi modelčke za mafine (najbolje silikonske ali kovinske, namazane z maslom in posute s kakavom).
Zmes razdeli v 4 modelčke in peci 9 minut pri 200 °C (če je le možnost ventilatorsko).
Rob kolačka mora biti pečen, sredica pa še mehka.
Pusti 1 minuto, potem pa previdno zvrni na krožnik.
Nasvet za serviranje: Postrezi s kepico vaniljevega sladoleda ali svežimi malinami. Lahko pa kar z žlico naravnost iz modelčka – brez obsojanja.
Si vedel-a, da naj bi lava kolaček nastal po nesreči – kuharski mojster naj bi prehitro vzel čokoladni biskvit iz pečice… in nastala je legenda.
Ti je bil recept všeč? Povej v komentarju, kako ti je uspel, in označi me na Instagramu @blazkuha, če si ga pripravil!
Ni komentarjev
Objavite komentar