Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Curry z lečo in korenjem

Torek je za nekaj toplega in dišečega. Tale curry je brez mesa, ampak zato poln okusa – rdeča leča, kokosovo mleko in korenje ustvarijo popolno ...
0

 TOREK: Nekaj tolažilnega po ponedeljku

Za vse, ki obožujete jedi "na žlico", ampak brez mesa – tole je top ideja! Dišeče, toplo in polno okusa, brez kompliciranja.

📋 Sestavine

  • 1 skodelica rdeče leče (240 ml)

  • 2 korenja

  • 1 čebula

  • 2 stroka česna

  • 1 žlička začimbe kari

  • 400 ml kokosovega mleka

  • 1 žlica olja

  • sol, poper - po okusu

  • 1 vejica koriandra

👨‍🍳 Postopek

  1. Na olju popraži nasekljano čebulo, česen in naribano korenje.

  2. Dodaj kari, nato še lečo in zalij s kokosovim mlekom.

  3. Kuhaj 20 minut, dokler se leča ne razkuha. Večkrat premešaj. Po potrebi dodaj malo vode. Začini po okusu s soljo in poprom.


Za dodatno aromo med praženjem dodaj še malo naribanega svežega ingverja ali ščep kumine. In če ti ostane – odličen je tudi naslednji dan, še okusnejši!
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo