TOREK: Nekaj tolažilnega po ponedeljku
Za vse, ki obožujete jedi "na žlico", ampak brez mesa – tole je top ideja! Dišeče, toplo in polno okusa, brez kompliciranja.
📋 Sestavine
-
1 skodelica rdeče leče (240 ml)
-
2 korenja
-
1 čebula
-
2 stroka česna
-
1 žlička začimbe kari
-
400 ml kokosovega mleka
-
1 žlica olja
-
sol, poper - po okusu
1 vejica koriandra
👨🍳 Postopek
-
Na olju popraži nasekljano čebulo, česen in naribano korenje.
-
Dodaj kari, nato še lečo in zalij s kokosovim mlekom.
-
Kuhaj 20 minut, dokler se leča ne razkuha. Večkrat premešaj. Po potrebi dodaj malo vode. Začini po okusu s soljo in poprom.
Za dodatno aromo med praženjem dodaj še malo naribanega svežega ingverja ali ščep kumine. In če ti ostane – odličen je tudi naslednji dan, še okusnejši!
Ni komentarjev
Objavite komentar