Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Enolončnica z ješprenom in zelenjavo

Enolončnica z ješprenom, porom in korenjem. Klasična, a hitro pripravljena in brez mesa.
0

Ješprenjeva enolončnica z zelenjavo – topla jed na žlico brez mesa

Domača enolončnica z ješprenom, porom in korenjem – brezmesna jed na žlico

Včasih je dovolj samo ena žlica tople, domače jedi, da se počutiš kot da si se ustavil. Enolončnica z ješprenom, korenčkom, grahom, kolerabo in porom, brez mesa, a z ogromno okusa. Hitro pripravljena, še posebej če uporabiš že kuhan ješprenj.

Sestavine

  • 100 g kuhanega ješprenja

  • 1 korenček (narezan na kocke)

  • 1 manjša koleraba (narezana na kocke)

  • 80 g zamrznjenega graha

  • 1 manjša čebula

  • kos pora (narezan na kolobarje)

  • 1 strok česna

  • 600 ml zelenjavne osnove

  • sol, poper - po okusu

  • svež peteršilj

Postopek

  1. Na olju prepraži čebulo, por, kolerabo, grah in korenček.

  2. Dodaj česen, nato osnovo in kuhaj 10 minut.

  3. Dodaj kuhan ješprenj, po potrebi dolij malo vode.

  4. Začini po okusu, kuhaj 10 minut. Nato postrezi z veliko žlico sesekljanega svežega peteršilja.

Zelenjavna jušna osnova: Jušno zelenjavno kocko vržeš v vodo (700ml), dodaš ostanke zelenjave, ki je v shrambi ali hladilniku. Ko zavre kuhaš na rahlem ognju 15 minut. Precediš in uporabiš. Lahko pa kar zaliješ praženo zelenjavo z vodo in dodaš kocko. Če dodaš malo paradižnikove mezge ali kapljico limone, postane še bolj aromatična.

ARHIV HITRIH KOSIL
ARHIV - hitra, okusna in pripravljena v manj kot 30 minutah!

Če si v taki situaciji kot jaz, potem veš, da je med tednom postala že vsaka minuta dragocen. Ampak to ne pomeni, da se moramo odreči okusnemu in domačemu kosilu.

Poglej, če ti sede 🧐
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo