Ješprenjeva enolončnica z zelenjavo – topla jed na žlico brez mesa
Včasih je dovolj samo ena žlica tople, domače jedi, da se počutiš kot da si se ustavil. Enolončnica z ješprenom, korenčkom, grahom, kolerabo in porom, brez mesa, a z ogromno okusa. Hitro pripravljena, še posebej če uporabiš že kuhan ješprenj.
Sestavine
100 g kuhanega ješprenja
1 korenček (narezan na kocke)
1 manjša koleraba (narezana na kocke)
80 g zamrznjenega graha
1 manjša čebula
kos pora (narezan na kolobarje)
1 strok česna
600 ml zelenjavne osnove
sol, poper - po okusu
svež peteršilj
Postopek
Na olju prepraži čebulo, por, kolerabo, grah in korenček.
Dodaj česen, nato osnovo in kuhaj 10 minut.
Dodaj kuhan ješprenj, po potrebi dolij malo vode.
Začini po okusu, kuhaj 10 minut. Nato postrezi z veliko žlico sesekljanega svežega peteršilja.
Zelenjavna jušna osnova: Jušno zelenjavno kocko vržeš v vodo (700ml), dodaš ostanke zelenjave, ki je v shrambi ali hladilniku. Ko zavre kuhaš na rahlem ognju 15 minut. Precediš in uporabiš. Lahko pa kar zaliješ praženo zelenjavo z vodo in dodaš kocko. Če dodaš malo paradižnikove mezge ali kapljico limone, postane še bolj aromatična.

Če si v taki situaciji kot jaz, potem veš, da je med tednom postala že vsaka minuta dragocen. Ampak to ne pomeni, da se moramo odreči okusnemu in domačemu kosilu.
Poglej, če ti sede 🧐
Ni komentarjev
Objavite komentar