Azijska rebrca malo drugače – s peresniki in figovim balzamikom
Sočna svinjska rebrca v azijski marinadi, zapečena do popolnosti in postrežena s testeninami – peresniki, ki vpijejo vsak okus omake. Dodatno noto da figov balzamični kis, ki jedi doda nežno sladkobo in globino. Idealna kombinacija za vse ljubitelje mesnih klasikov v sodobni preobleki.
-
400 g svinjskih rebrc s kožo in brez kosti (narezana na manjše kose)
-
po okusu - sol, poper
-
muškatni orešček (ščepec)
-
1/2 čajne žlice suhega česna (granulat)
-
tekoča začimba Wurze (1 žlica)
-
voda (po potrebi tekočina od kuhanih testenin)
1 lovorjev list
Za glazuro
-
2 žlici medu
-
2 žlici figovega balzamičnega kisa (alternativa: temni balzamični kis)
-
2 žlički gorčice
4 žlice sojine omake
-
1 žlica oljčnega olja
-
1/2 žličke suhega česna (grobo mletega)
-
ščepec popra in ščepec sladke paprike
-
peresniki (500 g, že kuhani, voda shranjena)
-
1 kozarček vloženih artičok (narezane na četrtine)
-
1 kozarček sušenega paradižnika v olju (narezani na trakove)
-
Rebrca skuhaj
V večji posodi zavri vodo. Dodaj sol, poper, muškatni orešček, česen, lovorjev list in tekočo začimbo Wurze. Vanjo dodaj narezana rebrca s kožo in kuhaj cca 40 minut, da postanejo mehka. Po potrebi dodaj nekaj vode od kuhanih testenin. -
Pripravi glazuro
V skodelici zmešaj med, figov balzamični kis, sojino omako, gorčico, oljčno olje, suh česen, ščepec paprike in ščepec popra. -
Popeči rebrca
Kuhana rebrca odcedi in osuši. Segrej ponev z malo oljčnega olja in rebrca na srednje visoki temperaturi popeči, da rahlo porjavijo. Nato znižaj temperaturo, dodaj glazuro in mešaj, dokler se ne zgosti in lepo oprime mesa. -
Dodaj zelenjavo
Dodaj narezane artičoke in sušeni paradižnik. Na hitro premešaj, da se prepojijo z omako in toploto rebrc. -
Dodaj testenine
Primešaj kuhane peresnike. Po potrebi dodaj žlico ali dve vode od testenin, da jed ostane sočna in se omaka lepo poveže. -
Postrezi takoj
Po želji potresi s svežim peteršiljem, naribanim sirom ali limonino lupinico za svežino.
Ni komentarjev
Objavite komentar