Slider

slide 21 to 26 of 11

Glazirana rebrca z artičokami in suhim paradižnikom

Sočna azijska rebrca s peresniki in figovim balzamikom – preprosta, okusna jed, ki združi klasiko z modernim pridihom...

Azijska rebrca malo drugače – s peresniki in figovim balzamikom

Sočna svinjska rebrca v azijski marinadi, zapečena do popolnosti in postrežena s testeninami – peresniki, ki vpijejo vsak okus omake. Dodatno noto da figov balzamični kis, ki jedi doda nežno sladkobo in globino. Idealna kombinacija za vse ljubitelje mesnih klasikov v sodobni preobleki.

🛒 Sestavine za 4 osebe
Za rebrca
  • 400 g svinjskih rebrc s kožo in brez kosti (narezana na manjše kose)

  • po  okusu - sol, poper

  • muškatni orešček (ščepec)

  • 1/2 čajne žlice suhega česna (granulat)

  • tekoča začimba Wurze (1 žlica)

  • voda (po potrebi tekočina od kuhanih testenin)

  • 1 lovorjev list

Za glazuro

  • 2 žlici medu

  • 2 žlici figovega balzamičnega kisa (alternativa: temni balzamični kis)

  • 2 žlički gorčice

  • 4 žlice sojine omake

  • 1 žlica oljčnega olja 

  • 1/2 žličke suhega česna (grobo mletega)

  • ščepec popra in ščepec sladke paprike

Ostalo
  • peresniki (500 g, že kuhani, voda shranjena)

  • 1 kozarček vloženih artičok (narezane na četrtine)

  • 1 kozarček sušenega paradižnika v olju (narezani na trakove)


👨‍🍳 Postopek
  1. Rebrca skuhaj
    V večji posodi zavri vodo. Dodaj sol, poper, muškatni orešček, česen, lovorjev list in tekočo začimbo Wurze. Vanjo dodaj narezana rebrca s kožo in kuhaj cca 40 minut, da postanejo mehka. Po potrebi dodaj nekaj vode od kuhanih testenin.

  2. Pripravi glazuro
    V skodelici zmešaj med, figov balzamični kis, sojino omako, gorčico, oljčno olje, suh česen, ščepec paprike in ščepec popra.

  3. Popeči rebrca
    Kuhana rebrca odcedi in osuši. Segrej ponev z malo oljčnega olja in rebrca na srednje visoki temperaturi popeči, da rahlo porjavijo. Nato znižaj temperaturo, dodaj glazuro in mešaj, dokler se ne zgosti in lepo oprime mesa.

  4. Dodaj zelenjavo
    Dodaj narezane artičoke in sušeni paradižnik. Na hitro premešaj, da se prepojijo z omako in toploto rebrc.

  5. Dodaj testenine
    Primešaj kuhane peresnike. Po potrebi dodaj žlico ali dve vode od testenin, da jed ostane sočna in se omaka lepo poveže.

  6. Postrezi takoj
    Po želji potresi s svežim peteršiljem, naribanim sirom ali limonino lupinico za svežino.

0 0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo