Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Krompir s peteršiljem in belim fižolom

Topla krompirjeva jed z belim fižolom in svežim peteršiljem. Preprosta, postna in nasitna jed, pripravljena brez kompliciranja.
0

 Postna toplina na žlico

Krompir s peteršiljem in belim fižolom – postna jed za veliki četrtek.

Na veliki četrtek gremo nazaj k osnovam. Krompir, fižol, olivno olje in veliko ljubezni. Ta jed dokazuje, da je v preprostosti ogromno okusa.

📋 Sestavine

  • 3 srednje veliki krompirji

  • 1 pločevinka belega fižola (400 g)

  • 2 vejice svežega peteršilja

  • 1/2 rdeče paprike

  • 1 snack kumara

  • 1 strok česna

  • 2 žlici olivnega olja

  • sol, poper -  po okusu

👨‍🍳 Postopek

  1. Krompir skuhaj, nato neolupljenega nareži na rezine.

  2. Na olju na hitro popraži sesekljan česen, na kocke narezano papriko in kumaro na kolute, dodaj fižol in malo vode. Začini po okusu in prevri.

  3. Dodaj rezine krompirja, premešaj in kuhaj še 3 minute. Pred serviranjem pokapaj z olivnim oljem oljem in grobo zrezanim peteršiljem.

➡️ Postrezi toplo ali mlačno – kot glavno jed ali kot solato - pokapaj še z jabolčnim kisom.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo