Postna toplina na žlico
Na veliki četrtek gremo nazaj k osnovam. Krompir, fižol, olivno olje in veliko ljubezni. Ta jed dokazuje, da je v preprostosti ogromno okusa.
📋 Sestavine
-
3 srednje veliki krompirji
-
1 pločevinka belega fižola (400 g)
-
2 vejice svežega peteršilja
1/2 rdeče paprike
1 snack kumara
-
1 strok česna
-
2 žlici olivnega olja
-
sol, poper - po okusu
👨🍳 Postopek
-
Krompir skuhaj, nato neolupljenega nareži na rezine.
-
Na olju na hitro popraži sesekljan česen, na kocke narezano papriko in kumaro na kolute, dodaj fižol in malo vode. Začini po okusu in prevri.
-
Dodaj rezine krompirja, premešaj in kuhaj še 3 minute. Pred serviranjem pokapaj z olivnim oljem oljem in grobo zrezanim peteršiljem.
➡️ Postrezi toplo ali mlačno – kot glavno jed ali kot solato - pokapaj še z jabolčnim kisom.
Ni komentarjev
Objavite komentar