Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Krompirjev gratin z zelišči in sirom

Preprost recept za krompirjev gratin z zelišči in sirom – kremasta sredica, hrustljava skorjica in popoln okus. Idealna priloga ali samostojna jed...
0

Krompirjev gratin med peko v pečici – zlatorjava skorjica in rahlo zapečeni robovi v belem pekaču.

Čeprav je videti kot jed iz restavracije, je krompirjev gratin z zelišči in sirom pravzaprav preprosta klasika, ki vedno navduši. Mehke plasti krompirja, prepojene z začinjeno smetano in zapečene do zlato rjave popolnosti – to je udobna hrana, ki gre vedno v slast. Lahko je tudi zmagovalna priloga ob nedeljskem kosilu, a jo brez težav postrežem tudi kot glavno jed z veliko skledo solate. 😋😊

In najboljše? Vonj med peko napolni celo kuhinjo s toplino, ki kar kliče: »Dober tek!«

dober tek

Sestavine

  • 800 g krompirja (olupljen in narezan na tanke rezine)

  • 200 ml smetane za kuhanje

  • 100 ml mleka

  • 1 strok česna

  • 1 žlička soli

  • po ščep popra in muškatnega oreščka

  • 100 g naribanega sira mocarela

  • vejica svežega timijana

  • par rezin masla

Priprava

  1. Pečico segrej na 200 °C.

  2. Krompir nareži na tanke rezine.

  3. V kozici segrej smetano, mleko, sesekljan česen, sol, poper, muškatni orešček in listke timijana.

  4. V pekač zloži plast krompirja, prelij s smetanovo mešanico, potresi s sirom. Nadaljuj do vrha.

  5. Zadnjo plast zaključi s sirom in rezinami masla.

  6. Peci 50 minut, dokler ni krompir mehak in vrh lepo zapečen.

Pusti gratin nekaj minut počivati pred serviranjem, da se okusi prepojijo in skorjica stabilizira.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo