Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Ocvrtki iz bučk in sira s česnovim jogurtom

Malo poletnega občutka sredi tedna! Hrustljavi bučkini polpetki s sirom in osvežujočim jogurtom z limono in česnom.
0

SREDA: Recept za hiter pobeg iz kuhinje

Malo poletne nostalgije? Ti hrustljavi bučkini polpetki so najboljši, če jih pomakaš v osvežujoč jogurt. Pašejo čisto vsak dan!

📋 Sestavine

  • 1 velika bučka

  • 1 jajce

  • 50 g naribanega sira

  • 2 žlici moke 

  • 2 žlici krušnih drobtin

  • sol, poper - po okusu

  • olje za peko

  • za jogurtovo omako: 150 g grškega jogurta, strok česna, limonin sok, ščep zelišč za solatni preliv

👨‍🍳 Postopek

  1. Bučko naribaj, posoli, pusti 10 minut stati, nato iztisni vodo.

  2. Dodaj jajce, sir, moko, krušne drobtine, začini s poprom in oblikuj majhne ocvrtke.

  3. Popeci jih na olju do zlato-rjave barve.

  4. Omaka: jogurt zmešaj s sesekljanim česnom, limoninim sokom in zelišči.


Bučke dobro ožemi – to je ključno za hrustljavost. Če nimaš jogurta, lahko omako narediš tudi iz kisle smetane, majoneze ali celo skute.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo