Panna cotta z jagodičevjem – kremasta sladica brez pečice
Elegantna sladica, ki jo pripraviš doma, a deluje kot iz fine restavracije.
Sestavine
500 ml smetane za kuhanje (najmanj 24% MM)
50 g sladkorja
1 žlička vaniljeve paste
1 vrečka vanilijevega sladkorja
2 lističa želatine
100 g jagodičevja (za preliv)
Postopek
Želatino namoči v hladno vodo.
V kozici segrej smetano, sladkor in vaniljo.
Odmakni s štedilnika, vmešaj ožeto želatino.
Zlij v modelčke (alternativa kar v kozarčke), ohladi in shrani v hladilnik.
Preliv pripravi iz segretega jagodičevja z malo sladkorja. (Izbrano jagodičevje s sladkorjem prekuhaj, zmelji s paličnim mešalnikom in ohladi).
Postrezi s svežim jagodičevjem v kozarčku ali zvrni na krožnik za look efekt!
Panna cotta pomeni "kuhana smetana" – ampak jo po navadi jemo hladno.
Ni komentarjev
Objavite komentar