Pečene perutničke z medeno čili glazuro in krompirjevo solato
Moj najljubši v tem tednu! 😋😋😋 Za vikend si lahko torej privoščimo nekaj bolj igrivega – in te perutničke s sladko-pikantno glazuro so prava eksplozija okusa. Hkrati pa ostajajo preproste za pripravo. Zraven postrežemo klasično krompirjevo solato š čebulo, oljem in kisom – svežina, ki odlično uravnoteži začinjenost.
Sestavine (za 2 osebi)
-
10 piščančjih perutničk prerezanih na pol
-
2 žlici medu
-
1 žlica čili omake
-
1 žlica sojine omake
-
3 srednje veliki krompirji
-
1 manjša čebula
-
3 žlice kisa
2 žlici olja
-
sol, poper - po okusu
vejica koriandra
Postopek
-
Perutničke premaži z mešanico medu, čilija in sojine omake. Pecite v pečici 25 minut na 200 °C (Lahko jih pražite tudi v pokriti ponvi. Večkrat premešajte. V ponvi se čas priprave skrajša za par minut in po mojem mnenju so okusnejše.).
-
Medtem krompir skuhaj, ohladi, olupi in nareži na rezine.
-
Rezinam krompirja dodaj narezano čebulo, prelij z oljem, kisom, začini s soljo in poprom in premešaj. Potrosi s sesekljanim koriandrom
-
Solato pusti stati nekaj minut, da se okusi povežejo. Postrezi skupaj s perutničkami.
Za več svežine dodaj nekaj listov rukole ali mlado špinačo v solato. Če obožuješ pikantno, dodaj še ščepec kajenskega popra v glazuro.

Če si v taki situaciji kot jaz, potem veš, da je med tednom postala že vsaka minuta dragocen. Ampak to ne pomeni, da se moramo odreči okusnemu in domačemu kosilu.
Poglej, če ti sede 🧐
Ni komentarjev
Objavite komentar