Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Piščančja pita iz ponve

Kremasta piščančja pita z grahom in listnatim testom, pripravljena brez pečice. Popolno hitro kosilo za začetku tedna.
0

Piščančja pita iz ponve – hitro kosilo z listnatim testom

Hrustljava piščančja pita iz ponve z grahom in listnatim testom – hitro kosilo brez pečice

Ko se ti ne da segrevati pečice, a si vseeno za nekaj toplega, hrustljavega in domačega, je tale pita iz ponve popolna rešitev. Sočen piščanec z grahom in smetanovo omako, prekrit z zlato zapečenim listnatim testom – pripravljeno v eni ponvi in v manj kot pol ure!

Sestavine (za 2 osebi)

  • 250 g piščančjega fileja

  • 1 manjša čebula

  • 1 strok česna

  • 100 g zamrznjenega graha

  • 100 ml smetane za kuhanje

  • 1 list listnatega testa (180 g)

  • sol, poper -po okusu

  • olje

Postopek

  1. Piščanca nareži na kocke in popeci skupaj s sekljano čebulo in česnom.

  2. Dodaj grah in smetano, po okusu začini. Premešaj in pokuhaj.

  3. Prekrij z listnatim testom in postavi v pečico, ogreto na 190 stopinj.

  4. Peci 15 minutah, da bo testo zlato rjavo in lepo hrustljavo. Postrezi kar v ponvi, priloži veliko žlico.

Testo pred peko rahlo prereži ali premaži z vodo, da dobi hrustljavo skorjico. Odlično tudi za pogrevanje naslednji dan.

ARHIV HITRIH KOSIL
ARHIV - hitra, okusna in pripravljena v manj kot 30 minutah!

Če si v taki situaciji kot jaz, potem veš, da je med tednom postala že vsaka minuta dragocen. Ampak to ne pomeni, da se moramo odreči okusnemu in domačemu kosilu.

Preberi več
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo