Piščančja pita iz ponve – hitro kosilo z listnatim testom
Ko se ti ne da segrevati pečice, a si vseeno za nekaj toplega, hrustljavega in domačega, je tale pita iz ponve popolna rešitev. Sočen piščanec z grahom in smetanovo omako, prekrit z zlato zapečenim listnatim testom – pripravljeno v eni ponvi in v manj kot pol ure!
Sestavine (za 2 osebi)
250 g piščančjega fileja
1 manjša čebula
1 strok česna
100 g zamrznjenega graha
100 ml smetane za kuhanje
1 list listnatega testa (180 g)
sol, poper -po okusu
olje
Postopek
Piščanca nareži na kocke in popeci skupaj s sekljano čebulo in česnom.
Dodaj grah in smetano, po okusu začini. Premešaj in pokuhaj.
Prekrij z listnatim testom in postavi v pečico, ogreto na 190 stopinj.
Peci 15 minutah, da bo testo zlato rjavo in lepo hrustljavo. Postrezi kar v ponvi, priloži veliko žlico.
Testo pred peko rahlo prereži ali premaži z vodo, da dobi hrustljavo skorjico. Odlično tudi za pogrevanje naslednji dan.

Če si v taki situaciji kot jaz, potem veš, da je med tednom postala že vsaka minuta dragocen. Ampak to ne pomeni, da se moramo odreči okusnemu in domačemu kosilu.
Preberi več
Ni komentarjev
Objavite komentar