Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Piščančji file s pomarančno omako in rižem

Piščančji file v sočni pomarančni omaki s prilogo iz riža. Hitra, osvežujoča jed z azijskim pridihom.
0

Piščanec v pomarančni omaki z rižem – sveže kosilo v 25 minutah

Hitra, osvežilna jed, ki spominja na azijsko klasiko – rahlo sladko, rahlo pikantno, ravno prav za torek.

Sestavine

  • 350 g piščančjega fileja

  • sok dveh pomaranč

  • 2 žlici sojine omake

  • 1 žlička medu

  • 1 žlička koruznega škroba

  • 1 strok česna

  • 1 skodelica kuhanega riža

  • sol, poper - po okusu

  • olivno olje

Postopek

  1. Piščančja prsa začini, pokapaj z oljčnim oljem in pokrito speči na ponvi. Nareži na rezine.

  2. Zmešaj pomarančni sok, sojino omako, med, sesekljan česen in škrob.

  3. V ponvi v kateri si pekel-a piščanca , dodaj rezine piščanca, prelij s pripravljeno mešanico in kuhaj 4 minute, da se zgosti. Po potrebi dodaj žlico ali dve vode.

  4. Postrezi z rižem.

Dodaj pražena sezamova semena in malo naribanega svežega ingverja še za dodatni azijski “touch”.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo