Piščanec v pomarančni omaki z rižem – sveže kosilo v 25 minutah
Hitra, osvežilna jed, ki spominja na azijsko klasiko – rahlo sladko, rahlo pikantno, ravno prav za torek.
Sestavine
-
350 g piščančjega fileja
-
sok dveh pomaranč
-
2 žlici sojine omake
-
1 žlička medu
-
1 žlička koruznega škroba
-
1 strok česna
-
1 skodelica kuhanega riža
sol, poper - po okusu
olivno olje
Postopek
-
Piščančja prsa začini, pokapaj z oljčnim oljem in pokrito speči na ponvi. Nareži na rezine.
-
Zmešaj pomarančni sok, sojino omako, med, sesekljan česen in škrob.
-
V ponvi v kateri si pekel-a piščanca , dodaj rezine piščanca, prelij s pripravljeno mešanico in kuhaj 4 minute, da se zgosti. Po potrebi dodaj žlico ali dve vode.
-
Postrezi z rižem.
Dodaj pražena sezamova semena in malo naribanega svežega ingverja še za dodatni azijski “touch”.
Ni komentarjev
Objavite komentar