Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Pita z jabolki brez gnetenja

Recept za pito z jabolki brez testa in valjanja. Sočna, mehka in pripravljena brez zapletov – popolna za vsak dan.
0

 Pita z jabolki brez gnetenja – preprost recept iz ene posode

Pita z jabolki

Ti povem iskreno – tole je moja rešitev za tiste dni, ko si zaželim nekaj domačega, sladkega in nostalgičnega… ampak brez zapletenih test in viška posode za pomivat... 😕😖😕 Samo zmešaš, zvrneš v pekač in daš v pečico. Magija.

Vprašanje zate: Si ekipa s cimetom ali brez? Jaz ga dodam vedno, tudi ko ni napisan v receptu.

Sestavine

  • 3 večja jabolka (olupljena in narezana na tanke rezine)

  • 100 g ostre moke

  • 100 g kristalnega sladkorja

  • 1 pecilni prašek

  • 2 jajci

  • 100 ml mleka

  • 50 g stopljenega masla

  • 1 žlička cimeta in 1 vanilijev sladkor (po želji)

Postopek

  1. Pečico segrej na 185 °C.

  2. V večji skledi zmešaj moko, sladkor, pecilni prašek, cimet in vanilijev sladkor.

  3. Dodaj jajci, mleko in stopljeno maslo. Premešaj – zmes bo redkejša, to je čisto prav.

  4. Vmešaj narezana jabolka.

  5. Zmes zlij v namaščen ali s papirjem obložen pekač (20 x 20 cm).

  6. Pecivo peci 35 minut oz. dokler ni lepo zlato rjavo.

  7. Malo ohladi in postrezi kar toplo… ali pa hladno, če ti uspe počakat.

Nasvet za serviranje: Odlično se ujame s kepico sladoleda ali žlico jogurta.

Ali veš, da je ta pita v Franciji znana kot "invisible cake", ker je toliko jabolk, da testo skoraj izgine.

Ti je bila pita všeč? Povej mi, katera jabolka uporabljaš – bolj sladka ali kisla ter ali jih lupiš? 

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo