Pita z jabolki brez gnetenja – preprost recept iz ene posode
Ti povem iskreno – tole je moja rešitev za tiste dni, ko si zaželim nekaj domačega, sladkega in nostalgičnega… ampak brez zapletenih test in viška posode za pomivat... 😕😖😕 Samo zmešaš, zvrneš v pekač in daš v pečico. Magija.
Vprašanje zate: Si ekipa s cimetom ali brez? Jaz ga dodam vedno, tudi ko ni napisan v receptu.
Sestavine
3 večja jabolka (olupljena in narezana na tanke rezine)
100 g ostre moke
100 g kristalnega sladkorja
1 pecilni prašek
2 jajci
100 ml mleka
50 g stopljenega masla
1 žlička cimeta in 1 vanilijev sladkor (po želji)
Postopek
Pečico segrej na 185 °C.
V večji skledi zmešaj moko, sladkor, pecilni prašek, cimet in vanilijev sladkor.
Dodaj jajci, mleko in stopljeno maslo. Premešaj – zmes bo redkejša, to je čisto prav.
Vmešaj narezana jabolka.
Zmes zlij v namaščen ali s papirjem obložen pekač (20 x 20 cm).
Pecivo peci 35 minut oz. dokler ni lepo zlato rjavo.
Malo ohladi in postrezi kar toplo… ali pa hladno, če ti uspe počakat.
Ali veš, da je ta pita v Franciji znana kot "invisible cake", ker je toliko jabolk, da testo skoraj izgine.
Ti je bila pita všeč? Povej mi, katera jabolka uporabljaš – bolj sladka ali kisla ter ali jih lupiš?
Ni komentarjev
Objavite komentar