Pita z jabolki brez gnetenja – preprost recept iz ene posode
Ti povem iskreno – tole je moja rešitev za tiste dni, ko si zaželim nekaj domačega, sladkega in nostalgičnega… ampak brez zapletenih test in viška posode za pomivat... 😕😖😕 Samo zmešaš, zvrneš v pekač in daš v pečico. Magija.
Vprašanje zate: Si ekipa s cimetom ali brez? Jaz ga dodam vedno, tudi ko ni napisan v receptu.
Sestavine
3 večja jabolka (olupljena in narezana na tanke rezine)
100 g ostre moke
100 g kristalnega sladkorja
1 pecilni prašek
2 jajci
100 ml mleka
50 g stopljenega masla
1 žlička cimeta in 1 vanilijev sladkor (po želji)
Postopek
Pečico segrej na 185 °C.
V večji skledi zmešaj moko, sladkor, pecilni prašek, cimet in vanilijev sladkor.
Dodaj jajci, mleko in stopljeno maslo. Premešaj – zmes bo redkejša, to je čisto prav.
Vmešaj narezana jabolka.
Zmes zlij v namaščen ali s papirjem obložen pekač (20 x 20 cm).
Pecivo peci 35 minut oz. dokler ni lepo zlato rjavo.
Malo ohladi in postrezi kar toplo… ali pa hladno, če ti uspe počakat.
Ali veš, da je ta pita v Franciji znana kot "invisible cake", ker je toliko jabolk, da testo skoraj izgine.
Ti je bila pita všeč? Povej mi, katera jabolka uporabljaš – bolj sladka ali kisla ter ali jih lupiš?

Ta teden (in še malo naslednjega 😜😝) bo pri meni sladko, preprosto in zelo, zelo okusno. V naslednjih 10 dneh bom vsak dan točno ob 17.00 na blogu objavil nov recept za sladico, ki jo lahko pripraviš hitro, iz sestavin, ki jih skoraj zagotovo že imaš doma.
Preberi več
Ni komentarjev
Objavite komentar