Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Pita z jabolki brez gnetenja

Recept za pito z jabolki brez testa in valjanja. Sočna, mehka in pripravljena brez zapletov – popolna za vsak dan.
0

 Pita z jabolki brez gnetenja – preprost recept iz ene posode

Pita z jabolki

Ti povem iskreno – tole je moja rešitev za tiste dni, ko si zaželim nekaj domačega, sladkega in nostalgičnega… ampak brez zapletenih test in viška posode za pomivat... 😕😖😕 Samo zmešaš, zvrneš v pekač in daš v pečico. Magija.

Vprašanje zate: Si ekipa s cimetom ali brez? Jaz ga dodam vedno, tudi ko ni napisan v receptu.

Sestavine

  • 3 večja jabolka (olupljena in narezana na tanke rezine)

  • 100 g ostre moke

  • 100 g kristalnega sladkorja

  • 1 pecilni prašek

  • 2 jajci

  • 100 ml mleka

  • 50 g stopljenega masla

  • 1 žlička cimeta in 1 vanilijev sladkor (po želji)

Postopek

  1. Pečico segrej na 185 °C.

  2. V večji skledi zmešaj moko, sladkor, pecilni prašek, cimet in vanilijev sladkor.

  3. Dodaj jajci, mleko in stopljeno maslo. Premešaj – zmes bo redkejša, to je čisto prav.

  4. Vmešaj narezana jabolka.

  5. Zmes zlij v namaščen ali s papirjem obložen pekač (20 x 20 cm).

  6. Pecivo peci 35 minut oz. dokler ni lepo zlato rjavo.

  7. Malo ohladi in postrezi kar toplo… ali pa hladno, če ti uspe počakat.

Nasvet za serviranje: Odlično se ujame s kepico sladoleda ali žlico jogurta.

Ali veš, da je ta pita v Franciji znana kot "invisible cake", ker je toliko jabolk, da testo skoraj izgine.

Ti je bila pita všeč? Povej mi, katera jabolka uporabljaš – bolj sladka ali kisla ter ali jih lupiš? 

Naslov drugega članka
Enostavno in hitro: 10 sladic v 10 dneh

Ta teden (in še malo naslednjega 😜😝) bo pri meni sladko, preprosto in zelo, zelo okusno. V naslednjih 10 dneh bom vsak dan točno ob 17.00 na blogu objavil nov recept za sladico, ki jo lahko pripraviš hitro, iz sestavin, ki jih skoraj zagotovo že imaš doma.

Preberi več
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo