Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Polpeti iz cvetače in sira s krompirjem

Hrustljavi polpeti iz cvetače in sira, postreženi s krompirjem. Preprost brezmesni recept za hitro kosilo.
0

 Polpeti iz cvetače in sira – hitro vegetarijansko kosilo s krompirjem

Zapečeni polpeti iz cvetače in sira z dušenim krompirjem – vegetarijansko kosilo

V sredo iščemo nekaj preprostega, a domačega. Ti polpeti iz cvetače in sira so mehki znotraj, hrustljavi zunaj in zlahka postanejo favorit. Postreženi s kuhanim ali popečenim krompirjem ustvarijo odličen brezmesni obrok, ki je pripravljen v manj kot pol ure.

Sestavine (za 2 osebi)

  • 200 g cvetače (kuhane in pretlačene)

  • 50 g naribanega sira gauda

  • 1 jajce

  • 3 žlice krušnih drobtin

  • 10 majhnih mladih krompirjev

  • sol, poper - po okusu

  • olje za peko

  • vejica peteršilja

Postopek

  1. Cvetačo, sir, jajce in drobtine zmešaj v maso, začini in oblikuj polpete.

  2. Na olju jih popeci z obeh strani do zlato rjave barve.

  3. Mladi krompir, očisti, skuhaj in sotiraj na maslu, postrosi s peteršiljem.

Če želiš bolj intenziven okus, v maso dodaj ščep muškatnega oreščka ali malo gorčice. Zraven se odlično poda jogurtova pomaka.

ARHIV HITRIH KOSIL
ARHIV - hitra, okusna in pripravljena v manj kot 30 minutah!

Če si v taki situaciji kot jaz, potem veš, da je med tednom postala že vsaka minuta dragocen. Ampak to ne pomeni, da se moramo odreči okusnemu in domačemu kosilu.

Poglej, če ti sede 🧐
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo