Polpeti iz cvetače in sira – hitro vegetarijansko kosilo s krompirjem
V sredo iščemo nekaj preprostega, a domačega. Ti polpeti iz cvetače in sira so mehki znotraj, hrustljavi zunaj in zlahka postanejo favorit. Postreženi s kuhanim ali popečenim krompirjem ustvarijo odličen brezmesni obrok, ki je pripravljen v manj kot pol ure.
Sestavine (za 2 osebi)
-
200 g cvetače (kuhane in pretlačene)
-
50 g naribanega sira gauda
-
1 jajce
-
3 žlice krušnih drobtin
-
10 majhnih mladih krompirjev
-
sol, poper - po okusu
olje za peko
vejica peteršilja
Postopek
-
Cvetačo, sir, jajce in drobtine zmešaj v maso, začini in oblikuj polpete.
-
Na olju jih popeci z obeh strani do zlato rjave barve.
-
Mladi krompir, očisti, skuhaj in sotiraj na maslu, postrosi s peteršiljem.
Če želiš bolj intenziven okus, v maso dodaj ščep muškatnega oreščka ali malo gorčice. Zraven se odlično poda jogurtova pomaka.

Če si v taki situaciji kot jaz, potem veš, da je med tednom postala že vsaka minuta dragocen. Ampak to ne pomeni, da se moramo odreči okusnemu in domačemu kosilu.
Poglej, če ti sede 🧐
Ni komentarjev
Objavite komentar