Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Popečena polenta z rikoto in zelišči

Zapečena polenta s skuto in svežimi zelišči. Tradicionalna in enostavna nedeljska jed z rahlo rustikalnim pridihom.
0

 Nedeljska klasika malo drugače

Popečena polenta s skuto in zelišči – recept za preprosto nedeljsko kosilo.

Za nedeljo nekaj, kar diši po domači kuhinji. Polenta, popečena na zlato, rikota in sveža zelišča – vse skupaj pripravljeno brez hitenja, a v manj kot pol ure.

📋 Sestavine

  • 100 g instant polente

  • 200 ml vode

  • 1 žlica masla

  • 100 g rikote

  • par vejic svežih zelišč (drobnjak, luštrek, timijan)

  • sol, poper - po okusu

  • olivno olje

👨‍🍳 Postopek

  1. Skuhaj polento po navodilih, s tem da vodi dodaš maslo. Kuhano polento stresi v pekač, po potrebi poravnaj in ohladi.

  2. Nareži na rezine in popeci na ponvi.

  3. Kocke polente zloži na servirni krožnik, dodaj rikoto, pokapaj z olivnim oljem in potresi z grobo zrezanimi zelišči.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo