Riževa skleda z jajcem, blitvo in pečenimi paradižniki – hitro brezmesno kosilo
Popolna skleda za umirjen zaključek tedna. Kuhani riž, pečeni češnjevi paradižniki, hitro poparjena blitva in jajce na oko – sestavine, ki jih najdeš doma, priprava pa ti vzame komaj kaj časa. Ustvarjaš lahko različne kombinacije, dodaš sezonsko zelenjavo in sestaviš svoj "comfort bowl".
Sestavine (za 2 osebi)
-
1 skodelica kuhanega riža (ko kuhaš dodaš za okus 1/3 čaje žličke sladke rdeče paprike in sol)
-
2 jajci (na oko)
-
1 dobra pest mlade blitve
-
10 češnjevih paradižnikov
-
1 žlica olivnega olja
-
sol, poper - po okusu
-
po želji lahko na koncu pokapaš z limonin sok in potrosiš s karameliziranimi semeni (sončnična, sezam, bučna)
Postopek
-
Če imaš že kuhan riž, ga le pogrej. V nasprotnem primeru skuhaj svežega.
-
Paradižnike popeci v ponvi ali pečici z malo olivnega olja.
-
Blitvo na hitro blanširaj ali prepraži, le toliko, da oveni.
-
Jajci pripravi na oko.
-
Vse sestavine naloži v skledo – riž, blitva, češnjev paradižnik, jajce na vrh. Začini po okusu.
Pokapaj z limoninim sokom in dodaj hrustljave elemente, kot so semena ali popečeni kruhki. Čudovito tudi kot brunch!

Če si v taki situaciji kot jaz, potem veš, da je med tednom postala že vsaka minuta dragocen. Ampak to ne pomeni, da se moramo odreči okusnemu in domačemu kosilu.
Poglej, če ti sede 🧐
Ni komentarjev
Objavite komentar