Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Riževa skleda z zelenjavo, humusom in jajcem

Počasno prebujanje, dolg zajtrk ali kosilo z družino – vsaka nedelja ima svojo zgodbo. Danes kuhamo nekaj, kar te objame. Morda klasično, morda sveže
0

NEDELJA: Za mizo, brez naglice

Lahkotna, a nasitna skleda za nedeljo – riž, barvita zelenjava, žlica humusa in jajce na vrhu. Paše za reset pred novim tednom.

📋 Sestavine

  • 2 skodelici kuhanega riža

  • 2 jajci

  • pečena in kuhana zelenjava (bučke, paprika, korenje)

  • 4 žlice humusa

  • sol, poper, olivno olje, limetin sok

👨‍🍳 Postopek

  1. Bučke nareži na kolobarje in popeci. Papriko v kosu popečeš na ponvi. Nato jo olupiš in narežeš na rezine. Korenje narežeš na rezine in skuhaš.

  2. Jajci spečeš na oko.

  3. Kuhan riž položiš v skledo, dodaj zelenjavo, žlici humusa in jajce. Pokapaj z oljem, limetinim sokom in začini.

Serviraš lahko tistega iz trgovse police ali pa ga narediš kar doma: 200 g slabo odcejene čičerike iz konzerve, 2 žlici tahinija (sezamova pasta), 1 strok česna, sok ½ limone, 2 žlici oljčnega olja, sol po okusu, po potrebi še tekočino za kremnost humusa. Priprava: V blender ali sekljalnik dodaj vse sestavine. Mešaj do gladkega. Po potrebi dodaj vodo, da dobiš kremasto teksturo.

Če pečeš zelenjavo v pečici, dodaj na koncu še malce limonine lupinice ali balzamičnega kisa. In ne pozabi – jajce s tekočim rumenjakom naredi čudež v skledi!
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo