Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Testenine s sirovo omako in popečeno slanino

Petek je za tolažilno klasiko! Smetanasta sirova omaka s popečeno slanino. Hitro, bogato in takooo dobrooo...
0

PETEK: Diši po vikendu

Za vse sir loverje – sirova omaka, ki ni pretežka, ampak ravno prav cheesy. In ja, slanina je tisti "a-ha" moment.

📋 Sestavine

  • 240 g testenin

  • 100 ml sladke smetane

  • 50 g naribanega sira gauda

  • 50 g prekajene slanine v rezinah

  • 1 vejica peteršilja

  • sol, poper, muškatni orešček

👨‍🍳 Postopek

  1. Skuhaj testenine. Vodo shrani.

  2. Slanino popeci na vroči ponvi, brez dodajanja maščobe, do hrustljavega. Položi na kos papirnate brisače. Ko se ohladi jo nalomi na manjše koščke.

  3. Smetano segrej v ponvi v kateri si spekel-a slanino, dodaj sir in premešaj. Začini s ščepom  muškatnega oreščka in po okusu s soljo in poprom.

  4. Zmešaj z odcejenimi testeninami. Dodaj grobo zrezan peteršilj, po potrebi zalij z vodo v kateri so se kuhale testenine in premešaj. Stresi v servirno posodo in posuj s slanino.


Če želiš bolj "gourmet" varianto, zamenjaj del sira z gorgonzolo ali naribanim pecorinom. In testenine odcej le delno – voda naredi omako še bolj svilnato.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo