Testenine z limonino omako in pečeno cvetačo – hitro vegi kosilo
Za začetek tedna nekaj svežega, a toplega. Hrustljava cvetača iz pečice in kremna limonina omaka na testeninah ustvarita popolno harmonijo.
Sestavine (za 2 osebi)
-
200 g testenin
-
200 g cvetače
-
1 limona (sok + nastrgana lupinica)
-
100 ml smetane za kuhanje
-
1 strok česna
-
olivno olje
sol, poper - po okusu
Postopek
-
Cvetačo nareži na manjše cvetke, pokapaj z oljem, začini in peci 20 min na 200 °C.
-
Skuhaj testenine.
-
V ponvi na malo olja popraži česen, dodaj smetano, limonin sok in lupinico.
-
Vmešaj testenine, dodaj pečeno cvetačo in postrezi.
Za piko na i lahko potrosiš z mandljevimi lističi in parmezanom.
Ni komentarjev
Objavite komentar